Свободно време

Танците и чуждите култури

04.10.2005г. / 16 15ч.
Аз жената
Танците и чуждите култури

Забързаното ежедневие, което ни е обзело, така ни заличава като личности, че дори не го осъзнаваме. За момент се позамислих кое е моето хоби, защото не съм възприемала някоя моя дейност като такава, но това са нещата, които обичам да правя и които ме изпълват с невъобразимо удовлетворение.

Двете неща, които обожавам, са танците и изучаване на чужди култури. Танцувам на всякакъв тип музика, в зависимост от душевните ми нужди за момента. Когато имам нужда от нещо еднообразно и монотонно, си пускам немски рап, когато кипя от енергия – последните комерсиални хитове, когато желая да се освободя от напрежението – балади. Така мога да изброявам до безкрай. Понякога просто не знам какво точно искам и се оставям на музикалните канали да ме водят. Напоследък съм се запалила по френската музика, защото го съчетавам с изучаването на френската култура.

Жадна съм да науча всичко за света около мен, не толкова историята и географията на народите /въпреки че и това ме интересува/, но по-скоро начина им на мислене, народопсихологията, езиците, които говорят, кухнята и дори облеклото /ако имат типично такова, което да ги отличава от другите нации/. Може би звучи странно, но наистина това ми е хоби. Когато се прибера от работа, с огромно желание започвам да чета любопитни факти за страната, която ме интересува за момента. Разбира се, "момента" е меко казано. Това обикновено са периоди, които продължават седмици. Това мое хоби може би е подбудено от мечтата ми да пътувам много.

Не знам дали съм достатъчно убедителна, но няма по-щастлив човек от мен на земята, когато си пусна прекрасна музика, изливам цялата си енергия в магията на танца и щом дойде физическото изтощение, се нахвърлям на последния брой на някое списание за туризъм, разказващо за невероятното очарование на Непал, Мароко, Перу и всички други кътчета по света, които ни омайват по приказен начин.

Това бяха накратко моите хобита. Бих се радвала, ако моето писмо е било прочетено от хора с интереси, подобни на моите.

Желая на всички читатели и на издателите на това невероятно е-списание да не спират да пътуват по света не само в мислите си, но и в реалността.

Коментирай