Свободно време

Вижте изложба с портрети на най-популярните актьори

Родни звезди се качиха на Моста на влюбените с благотворителна кауза

20.11.2012г. / 16 43ч.
Аз жената
Снимки: Адела Бозмарова

Снимки: Адела Бозмарова

Известни български актьори се качиха на Моста на влюбените до НДК в София. Поводът за това беше откриването на изложбата, събрала на едно място портретите на голяма част от популярните лица на България.

Събитието беше уважено от авторката на фотосите Велислава Каймаканова -Ножарова, патрона на кампанията – Христо Мутафчиев и от една малка част от заснетите участници в експозицията – Теодора Духовникова, Стефан А. Щерев, Евелина Борисова, Ралица Паскалева и Дарин Ангелов.

По време на откриването Христо Мутафчиев призова медиите да отразяват максимално дълго и подробно делата на сдружение „Кауза“, за да може да има по-голям отзвук от кампанията сред хората и за нея да научат колкото се може повече. Мутафчиев обеща още, че тази инициатива няма да е еднократен акт, а ще продължи във времето, с кадри на спортисти, политици и др. Той допълни още, че работи по въпроса да се създаде ден на благотворителността.

Велислава Каймаканова-Ножарова пък благодари на присъстващите и изрази надеждата си, че фотосите й и щедростта на хората ще спомогнат да се наберат средства за закупуването на медицински пособия за деца със заболявания на нервната и костно-мускулната система, в Дом за медико-социални грижи в гр. Силистра с директор д-р Таня Стойкова Ганчева.

Експозицията ще остане на Моста на влюбените до 2 декември 2012 г., а на 3 декември 2012 г. всеки един от фотосите ще бъде разигран на търг в хотел „Шератон.“

Всеки желаещ да подкрепи инициативата може да го направи, изпращайки дарителски SMS с текст DMS Kauza на кратък номер 17 777 или с превод по Дарителската сметка на кампанията в лева: BG45 UBBS 8002 1088 0490 30 BIC: UBBSBGSF в Обединена българска банка – София, клон „Иван Вазов“

Изложбата се провежда с любезното съдействие на Дирекция „Култура“ на Столична община.

Коментирай