Свободно време

Екологията среща изкуството – изложба „Екоарт-12“ на Саша Тодорова

Саша Тодорова представя картини в 3D формат на тема екоарт

11.12.2012г. / 09 20ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

На 12 декември 2012 от 18.30 ч., в музикалния салон на Руския културен информационен център в София ще бъде открита изложбата на Саша Тодорова – „Екоарт – 12“.

Саша отново пресъздава своите идеи за Вселената, човека и вселената в човека чрез триизмерни картини. Посланието им е екологично и философско – фините светове съществуват, душата е вечна, човекът е малка вселена, създадена по законите на космоса, човешкият живот е полет навътре в себе си и нагоре към Създателя.

Експозицията ще бъде отворена до 21 декември, всеки ден, от 10 до 20 ч.

Свързани статии

Саша Тодорова е родена и възпитана в семейство на художник и литераторка. Завършва химия в СУ и дълги години работи като учителка. След като се пенсионира, започва да рисува и пише. През 1996 г. издава стихосбирката „Звукът на спиралата“, с която е приета в СНБП. Седем години по-късно я пресъздава със свои графики и цветни илюстрации. Едновременно с това се занимава с дърворезба и иконопис. Заедно с Лоте Раденкова възстановяват безвъзмездно ограбената църква в село Сопица, Брезнишко.

Пътят й минава през йога, цигун, тайдзи, универсалната енергия, рейки и фън шуй. Търсещият й дух я води през гурджиевите свещени танци и семинарите на асоциация „Шамбала“. Проявява постоянен интерес към езотериката и сакралната геометрия.

Саша вярва, че човекът е антена между земята и небето, както пише в своята „Ода за Икар“:

А ти, Човеко,
който си антена между земята и небето,
тръгни с пламтящия факел в гърдите си
и като феникс празнувай в светлината
величавата среща с теб самия!
Полети! И на добър час!

Коментирай
Свободно време