Свободно време

Помните ли кога мечтахте за последно?

Превърнете се в комета, помогнете на Камен да оздравее!

17.12.2012г. / 16 15ч.
Аз жената
Помните ли кога мечтахте за последно?

Кога мечтахте за последно, помните ли? А спомняте ли си за какво? Екскурзия или нова придобивка? Коледа е време за мечти – най-романтичното време от годината. Щом мечтаете, значи сте романтици и това е прекрасно… Всъщност не! Не е! Голям процент от нас няма да направят повече от това да извикат в съзнанието си хубавите, но нереални картини на собственото си благополучие.

Има обаче един малък кръг хора, които се заемат и вдъхват живот на своите мечти. Те превръщат мечтите си в цели и започват стъпка по стъпка да ги реализират. Тези хора стъпват на Луната, строят пътища в безлюдни места, измислят технологии в помощ на останалите. Имат тънката дарба да откриват себеподобните сред тълпата. Редки хора. Изключителни!

Това е Камен.

Той е на 24. Той решил да дава възможност на всеки да се осмели да реализира мечтата си. Камен завършва архитектура и паралелно с това стартира собствена компания. Остава в България. Започва да мечтае. Мечтите му обаче не са егоистични, в тях има място за много хора и техните идеи. Така става председател на фондацията „Startup“, която подкрепя хората да осъществяват идеите си. Или с други думи, той помага на всеки, решил да направи първите най-трудни крачки. Прави го доброволно, защото вярва в мечтите. Докато един ден… Всичко започва с безобидна инфекция на крака.

След митарстване из столичните клиники Камен се сдобива с диагноза и ужасна констатация – засегнатият пръст трябва да бъде ампутиран. Разбира се, болестта е рядка, изключително рядка и се казва Сарком на Юинг. Тази форма на рак засяга костите, меките тъкани и се разпространява за дни. Тя обаче засяга и нещо много по-голямо. Саркомът инфектира човешкия дух. Знаете ли, Камен мечтае да построи сграда в космоса. Болестта обаче го приковава към земята. А всички знаем колко боли, когато умира мечта.

Камен обаче не престава да търси звездите. Както и да търси начин за победа над рака. Лечението е възможно, има клиники в Израел и Франция, които предлагат успешни терапии. Затова надеждата му не е мъждукащо пламъче. Тя е твърда увереност, че нещата ще бъдат доведени до край... До единствения възможен край – пълно оздравяване.

Камен има нужда от помощ. Ние имаме нужда от помощ. Не можем да спрем изведнъж болестта на Камен. Дори не можем да произнесем името й. Това обаче не ни спира да направим всичко по силите си за нашия приятел. Помогни и ти. Усилието е малко, но неговото значение е огромно. Просто изпрати SMS на номер 17 777 с текст DMS KAMEN.

Как да помогнеш на Камен:
На практика можеш да помогнеш по няколко начина:

  • Чрез финансово дарение – лечението на рак е луксозна стока в днешния свят. Помогни на Камен да си купи живота!
  • Чрез споделяне – сподели нашия сайт, видеото ни или твой собствен призив. Колкото повече хора знаят за Камен, толкова по-сигурно е, че ще успеем!
  • Чрез помощ – ако искаш, можеш да се включиш с доброволния си труд да помогнем на Камен. Пиши ни на kamen@kamensarafov.com.

Личната сметка на Камен:

IBAN: BG65FINV915010BGN0CU9U
BIC/ SWIFT: FINVBGSF
Титуляр: Камен Руменов Сарафов

Можете да направите дарение през PayPal.

Банкови сметки за набиране на средства:
Първа Инвестиционна Банка / First Investment Bank

BGN: BG 34FINV91501315730309
EUR: BG 66FINV91501315730315
USD: BG 82FINV9150 1315 730318

Swift / BIC Code: FINVBGSF
Титуляр: Kamen Rumenov Sarafov

Коментирай