Свободно време

5 начина да превърнем делника в празник

Как да удължим радостта от празника

02.01.2013г. / 11 18ч.
Ивет Лолова
Снимка: Ивет Лолова

Снимка: Ивет Лолова

Празниците са зад гърба ни – време е да се хванем на работа. Може ли обаче да запазим празничното настроение и в рутинния делничен ден? Лесно е, ако „прекопираме“ някои ключови моменти.

1. Украсата

Коледната и новогодишната декорация е акцент на празника и главен виновник за приповдигнатото ни радостно настроение. По традиция на Ивановден ще развалим елхата и ще свалим гирляндите от хола. Все пак оставете някои неща – свещ, няколко блестящи топки във фруктиерата между портокалите и ябълките, няколко сувенира – ангелчета, снежен човек и Дядо Коледа, коледни картички. Поставете ги на бюрото си, на нощното шкафче, в кухнята – нека постоят още малко, до края на януари. Така ще удължим усещането за празник. След това сменете новогодишната декорация с друга – сезонна или за следващия празник.

Свързани статии

2. Официалната трапеза

Понеже имаме вече тренинг да подреждаме красиво масата за вечеря – с красивите чаши, чинии, салфетки и празнично украсените ястия, можем да го правим и през обикновените дни, които не са големи празници.

3. Дрехите

Третото важно нещо, което отличава празника от делника е внимателното подбиране на дрехите. Не можем да си позволим да се появим в тържествения ден разчорлени и с раздърпани дрехи.

4. Маникюр, грим и бижута

Всеки ден е празник, щом сме нагласени, пременени, с красив лак и подходящ грим. Бижуто е задължително за цялостния завършек на визията.

5. Сърдечни и позитивни отношения

Какво правим на празник – поздравяваме се с усмивка, срещаме се или се обаждаме на приятели, колеги и роднини.

Всеки делничен ден може да превърнем в празник, ако доставяме радост на душата и тялото си.

Коментирай
Свободно време