Свободно време

Изложба живопис и весела поезия от Павлина Йосева на Бабинден

Павлина Йосева открива изложба живопис, а баба Мара ще разкаже приключенията си в стихове – всичко това в галерия „Класика“

15.01.2013г. / 15 30ч.
Аз жената
Изложба живопис и весела поезия от Павлина Йосева на Бабинден

На 21 януари 2013, от 18.30 ч., в столичната галерия „Класика“ ще се състои откриването на изложба живопис на Павлина Йосева.

Художничката има многостранни таланти, затова ще изнесе и весел поетичен рецитал като се превъплъти в ролята на Баба Мара, което е своеобразно намигване към Бабинден.

Свързани статии

Повече за Павлина Йосева:

Родена е в Шумен. През 1984 г. завършва средното специално художествено училище „ Проф. Илия Петров“ в София. През 2000 г. е бакалавър по режисура и операторско майсторство, Нов български университет, София. Семестриално завършена магистратура.

Участвала е в много общи международни и благотворителни изложби. Много нейни картини са собственост на частни ценители и колекционери.

Има три издадени книги с поезия: „Трудна за сънуване“- 2006; „Още тишина“- 2011 и една с хумористична поезия написана на североизточен диалект „Еротика по селски“. В момента подготвя двуезична стихосбирка „Отвъд тишината“ ( превод на руски – Христо Граматиков ). Нейни стихове са превеждани на английски, руски, сръбски. Автор е на няколко документални филма като режисьор и оператор.

Коментирай