Свободно време

Детските мечти, които не сбъднахме

За кои наши амбиции не ни стигнаха силите да се преборим?

25.01.2013г. / 10 40ч.
Мария Дуковска
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Помните ли, когато бяхте малко хлапе и ви се струваше, че целият свят може да е ваш, само да ви изчака малко да пораснете и охо, ще види той на какво сте способни! Колко мечтаехте, как заспивахте блажено и в сънищата си побеждавахте злодеите и се окичвахте със звездния медал на супергерой! Къде останаха всички тези мечти и надежди? Там, в детството, затрупани под плътна пелена от прах и забрава. Жалко, че много детски мечти остават несбъднати, но кой знае, никога не е твърде късно да се опита, нали?

Детските мечти, които останаха само в областта на фантазиите:

Ще стана супер богат

Е, кой знае, някой от вас може и да е успял да сбъдне тази своя мечта, но уви, повечето от нас не успяха. Но за утеха може да ни служи фактът, че душевността и добротата могат да са безгранични и ако не се сдържате в емоциите, то вие също сте богат и с голямо сърце. :)

Ще управлявам света

Свързани статии

Колко десетки комикса прочетохте като дете и колко детски филмчета трябваше да изгледате, за да повярвате, че някой ден вие ще сте супергероят, който ще владее целия свят. Малцина са хората, които могат да се похвалят, че светът е в краката им, но пък цената, която заплащат за това също не е съвсем малка...

Ще бъда известен

В известна степен това е най-лесно постижимата мечта, стига да ви стиска да изтърпите малко срам. Днес всеки може много бързо да стане доста известен, дори и да няма талант или подходящите за целта качества. Достатъчно е да се направи малко или много на посмешище в някоя от социалните мрежи, да „изпее“ нечия популярна песен в странен кавър вариант, да я пусне из сайтовете за видеосподеляне и готово. Възможности за това има предостатъчно, въпросът е дали за такава точно популярност мечтаехте като дете? Едва ли.

Ще се оженя за най-красивото момче/момиче в света

Ех, кой ли не е мечтал като дете, че някой ден ще се ожени за най-красивия и специален мъж/жена и ще бъдат най-щастливи на света! Истината е, че донякъде всеки е сбъднал мечтата си, защото влюбвайки се в някой човек, за нас той автоматично се превръща в най-красивото и мило същество на земята. А това какво мислят другите за вашия избор и дали го одобряват, няма никакво значение, стига вие да сте доволни от него и да не съжалявате никога.

Коментирай