Свободно време

„Треска за Оскари“ с филмов маратон по КиноНова

„Треска за Оскари“ продължава с класики като „Кръстникът“, „Зеленият път“ и „Изкупление“

04.02.2013г. / 15 00ч.
Аз жената
Снимка: Нова телевизия

Снимка: Нова телевизия

Треската за Оскари в ефира на КиноНова продължава, като тази седмица зрителите ще видят специална селекция от най-добрите филмови предложения. Тематичната седмица е посветена на седем от най-престижните заглавия, като общото между тях е, че всички са получавали номинация за филмовите награди Оскар през годините.

Седмицата на отличниците започва с многократния носител на престижната статуетка Том Ханкс и емблематичната лента „Зеленият път“ (4 февруари, 21.00 часа). Адаптацията по Стивън Кинг събира на екран Том Ханкс, Майкъл Кларк Дънкън и Дейвид Морс и заслужено е номинирана цели 4 пъти за наградата на Американската филмова академия. На 5 февруари, Кевин Костнър, Томи Лий Джоунс и Кевин Бейкън ще вземат участие в разследването на жестоко убийство в криминалната драма „Джей Еф Кей“, отличена с престижните 8 номинации и 2 награди Оскар.

В сряда, 6 февруари, на екран дефилира един от безспорните хитове на Холивуд – „Изкупление“, чийто сценарий е вдъхновен от едноименния роман на Иън Макюън. В четвъртък, 7 февруари, звездната тематика е продължена с много чар от красивата Кейт Бланшет, която пресъздава образа на кралица Елизабет I в едноименната биографична лента.

Истински спринтьор на червения килим и любимец на публиката и Американската филмова Академия – трилогията „Кръстникът“, ще окупира ефира на КиноНова в три поредни дни до края на филмовата седмица. Един от най-пленяващите сюжети в историята на киното и шампионите по призове Марлон Брандо и Ал Пачино очакват зрителите от петък до неделя, точно в 21 часа. Те ще пресъздадат историята на най-известната нюйоркска фамилия от подземния свят, спечелила рекордите 22 номинации и 16 отличия за Оскар през годините.

„Треска за Оскари“ – всеки ден от 21.00 ч. по КиноНова.

Коментирай