Свободно време

Деца учат безопасен интернет в София, Варна и Пловдив

Кампанията „Сърфирам безопасно“ с открити уроци в три града

15.02.2013г. / 16 33ч.
Аз жената
Деца учат безопасен интернет в София, Варна и Пловдив

В началото на февруари 2013 беше открита кампанията „Сърфирам безопасно“ в рамките на месеца за „безопасен интернет“. Тазгодишното издание включва серия от открити уроци в 3 града в страната.

След преминалите вече успешно и много забавно срещи с ученици от 7 СОУ „Найден Геров“ във Врана, 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“ и 22 СОУ „Георги С. Раковски“ в София, следва срещата с учениците от 119 СОУ „Акад. Михаил Арнаудов“, София.

Учениците от 1 до 4 клас ще видят филма „Сърфирам безопасно“ и ще се включат в отворена дискусия относно правата и отговорностите на деца, родители и учители в интернет.

 

Месецът на безопасния интернет продължава с още 4 открити урока в София (122 ОУ „Николай Лилиев“, 20 ОУ „Тодор Минков“, 6 ОУ „Граф Н. П. Игнатиев“, частно училище Увекинд) и ще завърши в Пловдив на 27 февруари.

Целта на кампанията, чийто организатор е фондация „БГ сайт“, е да акцентира на превенцията за децата между 6 и 12 годишна възраст от рисковете и опасностите, които крие интернет пространството и да привлече все повече отговорни родители и учители, които да се грижат за нейното прилагане.

Коментирай
Свободно време