Свободно време

Салата „Токов удар“ – хит в бургаска механа

Ценообразуването на електричеството и на салатите

27.02.2013г. / 16 44ч.
Аз жената
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Бургаска механа протестира срещу енергоразпределителното предприятие EVN с оригинална салата, която се предлага на символичната цена от 50 стотинки.

Името на ястието е енергийна салата „Токов удар“. Тя представлява микс от моркови, ябълки, портокал, сусам и лимонов дресинг.

Цената на ястието е обявена само за 50 стотинки, но когато дойде сметката се оказва, че сумата за нея е набъбнала до 2.99 лева.

Собственикът е формирал ценообразуването по странната методика на ЕVN: “В менюто действително цената на салатата е 50 стотинки. Но след това прибавяме 1 лев такса „поливане на моркови“ и 50 стотинки такса „наточване на ножове“. Имаме още 40 ст. добавка за пренасяне на салатата от кухнята до масата на клиента, след това 20 ст. начисление за оригинална рецепта и още 39 стотинки за загуби на продукти при приготвянето! Всичко е просто и елементарно – както процедират енергийните монополисти“, обяснява управителят Яна Василева.

Яна Василева решила да приложи идеята, след като ЕVN обясниха, че токът всъщност е евтин, но допълнителните такси “надуват“ сметките.

По този нестандартен начин тя изразява подкрепата на ресторантьорския бранш към всенародния протест срещу високите сметки за ток. Информацията е на Dnes.bg.

Коментирай
Свободно време