Свободно време

Кои са идеалните любовни романи за дъждовни дни

Романтичните истории, които най-добре пасват на дъждовното време

02.03.2013г. / 09 01ч.
Снежана Проданова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Все още е зима и ако навън не падат бели снежинки, то най-вероятно вали дъжд или е облачно и мъгливо. В такова време ни е трудно да се накараме да излезем навън. Звукът на дъждовните капки по перваза на прозореца сякаш ни „размеква“. Неусетно за самите нас танцът им в уличните локви приковава погледа ни и постепенно душата ни се изпълва с необяснимо сантиментално чувство. Ако искате да разгадаете това тайнствено чувство, вземете в ръка един от следните любовни романи, седнете удобно и се потопете в романтичната му история.

П. П. Обичам те“ – Сесилия Ахерн

Няколко месеца след сватбата им мъжът на Холи умира от мозъчен тумор. Главната героиня изживява тежко загубата на единствения човек на света, който истински я е познавал и разбирал. Неочаквано Холи разбира, че преди да умре Гари й е написал 10 писма-напътствия, които тя трябва да прочете в определен ред и всяко от тях завършва с „П. П. Обичам те“. Авторката ни представя по изключителен начин вълнуващата история на обречения млад мъж, който помага на овдовялата си жена да се съвземе и да продължи напред в търсене на щастието си.

Отнесени от вихъра“ – Маргарет Мичъл

Свързани статии

Ако досега сте смятали екранизацията на този роман за невероятна, то тогава книгата буквално ще ви порази. Действието на романа се развива на фона на Американската гражданска война. Скарлет – богата и разглезена девойка неочаквано се сблъсква със суровата действителност, принудена от съдбата да се грижи за насъщния си. Сред всички тези превратности избуява поразителната любовна сага между Скарлет и Рет – безпомощна малка лодка в бурните и тъмни води на сложната им връзка изпълнена с цялата палитра на човешките отношения от любовта до омразата.

Джейн Еър“ – Шарлот Бронте

Невъзможно е да не споменем сред най-вълнуващите любовни романи и този, разказващ поразителната история на умната, но бедна Джейн, която успява да завладее сърцето на работодателя си Едуард Рочестър. В деня на сватбата им е разкрита зловеща тайна, която разбива сърцето на Джейн и тя е принудена да избяга от невъзможната им любов. Напрегнатия и увлекателен изказ на писателката ще ви държи в напрежение до последната страница на този „вечен роман“.

Гордост и предразсъдъци“ – Джейн Остин

Този роман се счита от мнозина критици за едно от най-значимите произведения на английската литература на XIX век. Той има над 10 екранизации! Сложната фабула разказва за живота на 5 сестри, живеещи в отдалеченото от цивилизацията фамилно имение със своите родители. Какво се случва с тях при пристигането в съседното имение на двама млади мъже и как това безвъзвратно променя съдбата им? Романът фокусира вниманието ни върху сложността на човешките емоции и ни показва, че любовта и бракът са две твърде различни неща, които невинаги вървят ръка за ръка ... според общественото мнение.

Мемоарите на една гейша“ – Артър Голдън

Историята започва в малко рибарско селце в Япония. Деветгодишната Саюри е разделена от семейството си и става една от най-търсените гейши в квартала на удоволствията Гион. Тя получава изумително висока цена за своята девственост – тогавашният критерий за популярност и успех. Точно в момента на най-голяма мъка и страдание се разпалва искрата на една толкова чиста и невинна любов, че болката на цял един човешки живот изглежда като твърде малка цена за един-единствен миг на близост и единение.

Коментирай