Свободно време

От следене на изневеряващи съпруги до вуду магия

„В клопката на вуду“ – Ник Стоун

05.03.2013г. / 17 40ч.
Аз жената
От следене на изневеряващи съпруги до вуду магия

Соломон Букман използва вуду, черна магия и крайно насилие, за да контролира хората си и да държи в страх всеки, който е чувал името му. Практикува човешко жертвоприношение. Зомбира враговете си с отвари и хипноза и ги използва като убийци-самоубийци за собствени цели. Някои казват, че той е земното въплъщение на барон Самеди, вуду богът на смъртта; за други е въплъщение на дявола...

Запознайте се с неговото възмездие: за частния детектив Макс Мингъс, Букман е причината за немислима лична трагедия и професионално мъчение. И когато той разкрива заплетената паяжина от смърт и измама, простираща се от Маями до зловещите кубински гета, вуду клопката на Букман ще щракне пак.
„Страховит шедьовър, зареден с адреналин“ – „Букселър“

За автора:

Ник Стоун е роден в Кеймбридж през 1966 г. Баща му е шотландец, а майка му от Хаити, където прекарва част от ранното си детство със своите баба и дядо. През 1970 г. се завръща във Великобритания, за да завърши образованието си. По-късно посещава отново Хаити. Там се развива действието в първия му роман. „В клопката на вуду“ е третата книга на автора.

Книгата се състои от две части, а действието се развива съответно в Маями и Куба през 2008 година, по време на избирането на Барак Обама за президент. Авторът не само изгражда заплетена криминална история с множество изненади, но вплита и реални исторически събития и малко известни факти от отношенията между Куба и САЩ. Среща ни с герои, много от които имат тъмно минало и собствени тайни цели. Непрекъснато се случва нещо неочаквано, действието върви бързо, описанията на Маями, Хавана и провинциална Куба са представени много увлекателно, придружени от случки от миналото (голяма част от тях са свързани с нелегални организации, черния пазар на стоки в Куба, кубинската тайна полиция и др.).

Главният герой в трилъра е бившият полицай Макс Мингъс, който работи от години като частен детектив. Основното му занимание е да следи заподозрени в изневяра съпруги. Поредният случай, с който се заема обаче, се оказва мистериозна измама. В същото време някогашният началник на Макс – Елдън Бърнс – заместник-директор на полицейското управление в Маями в най-смутните за града времена през 70-те и 80-те години и известен сред служителите си като корумпирано ченге и с невинаги законните си методи на действие – е убит, както изглежда в ритуална екзекуция. Бившият партньор на Макс и негов най-добър приятел Джо Листън го моли за помощ в разследването на убийството на Бърнс.

Ник Стоун отделя три години за проучвания и писане на „В клопката на вуду“. Краят на книгата е неочакван, заплетен и странен. Нищо не е това, което изглежда.

На книжния пазар от 20 февруари 2013 г.
Превела от английски: Мариана Христова
Обем: 480 стр.
Корица: мека, формат: 14 х 21 см
ISBN: 978-619-164-027-0
Издателство: „Ентусиаст“
Корична цена: 15 лв.

Прочетете още:

Коментирай