Свободно време

Зима в Пловдив - 1937 и 2005

23.12.2005г. / 15 31ч.
Аз жената
Зима в Пловдив - 1937 и 2005

Талантливи деца от художествените паралелки в Пловдив, интерпретират картината на Цанко Лавренов “Зима в Пловдив” 1937 г. Заедно с тях в акцията участват и утвърдени съвременни художници: Атанас Хранов, Илия Желев, Христо Йотов, Греди Асса, Валентин Ангелов, Николай Няголов, Лили Кичукова, В. Чукич, Кольо Мишев, Петър Пиронков, Стели Грънчаров, Ели Станчева, Ангелина Павлова, Иван Ламбров, Иван Андонов.

Акцията е част от откритата кампания на Община Пловдив “Обичам Пловдив”.

Изложбата с картините на съвременните художници, както и избрани детски рисунки бе открита на 20 декември в галерия “Аспект” в Пловдив и ще продължи до 10 януари 2006. В последствие детските рисунки ще бъдат откупени от Белла България АД. С получените средства ще бъдат закупени необходимите за художественото училище в града стативи и консумативи.

Целта на организаторите е създаването на връзка между изкуството на класиците и съвременния им прочит, както и създаване на самочувствие и възможност за изява на младите творци чрез докосването им до света на реалното изкуство.

Ден след откриването на изложбата, базираната в Пловдив фирма Белла България, отпразнува настъпващите Коледни празници с голямо и пищно парти, чиито гости се забавляваха с изпълненията на живо на дует Каризма, група Сигнал, фолк дивите Ивана и Анелия. На тържеството Белла раздаде за четвърта поред година и своите “Оскари”. Отличията са за служителите на фирмата за заслуги в 10 категории, а уникалните статуетки са изработени по идея на Камен Стоянов – основен инициатор на събитието.

Коментирай