Свободно време

Джейд Джагър: Винаги държа косата и гримът ми да стоят естествено

Интервю с дъщерята на прочутия певец на Ролинг Стоунс Мик Джагър

20.03.2013г. / 13 25ч.
Аз жената
Дъщерята на Мик Джагър - Джейд Джагър.

Дъщерята на Мик Джагър - Джейд Джагър.

Джейд Джагър е родена в Париж през 1971 г. Дъщеря на Мик Джагър и Бианка, тя е с извоювана репутация на художник, творчески директор и иновативен бижутер.

Детството на Джейд преминава в щастливи дни зад сцената на поп изкуството в Ню Йорк. „Фабриката“ на Анди Уорхол я вдъхновява и отключва жаждата към рисуването. Именно негово е известното изказване " Обичам Мик и Бианка, но Джейд беше моят двигател. Аз я научих как да рисува, а тя ми показа как да играя монополи. Тя беше на 4, аз бях на 44.“

Джейд започва своята кариера като художник в края на 80-те. След като изучава рисуване във Флоренция, тя прави няколко успешни изложби на свои творби, преди да я завладее предприемаческият дух и да основе компанията Джейд, създавайки цветни, живописни, единствени по рода си бижута. Нейните бижута могат да бъдат намерени ексклузивно в магазините на Пол Смит навсякъде по света. Компанията на Джейд се превръща в международен бизнес.

Изключителният успех на Джейд не остава незабелязан и от Asprey & Garrard. През септември 2000 е назначена за бижутер в the House, където следват 7 изключително успешни години като творчески директор на най-старата марка за луксозни бижута. Тя успява успешно да я пренесе през 21 век с вечните колекции включващи подписа на Wing дизаин, която остава най-успешната и продавана колекция за the House. Джейд проектира и отваря магазини Жерар в Лондон, Ню-Йорк, Токио и Лос Анджелос.

През 2004 година Джейд и нейният дългогодишен приятел – дизайнера Том Барлет, започват съвместна работа с Джон Хичкок, Филип Старк и Йоо. Създават дизайн на шикозни апартаменти по света под марката Джейд Джагър.

Освен в света на интериорния дизайн и бижута, Джейд се потапя и в света на модата, създавайки и модна луксозна линия дрехи, които са били част от нейния първи магазин Джейд Джагър, който е основан през ноември 2009 в Източната част на Лондон – All Saints Road.

През 2010 година Джейд създава един от най-значимите проекти в нейната кариера. Да проектира нов дизайн на опаковката на един от най-известните аромати на Guerlain – Shalimar. Това включва създаването на флакон с ръчно поставени сапфири на върха и диаманти, което увеличава продажбите на продукта с 42%.

През 2011 година се открива и възможността да сътвори нов дизайн на Croix de Beaucaillou, едно от най-добрите вина Бордо на марката Chateau Ducru-Beaucaillou. Съчетавайки елегантността на Джейд, която влага в дизайна и нейното усещане за изтънченост, което тя пренася в това специално издание на виното, го превръщат в нещо отличително за марката.

През 2012 година Керастаз Париж се доверява на Джейд и за създаването на опаковката на лимитираната серия на Elixir Ultime. Вдъхновена от ориенталската чувственост, Джейд оставя модерно очарование и изискан лукс, за да обогати селективната серия на Керастаз. Тази лимитирана серия е налична в салоните от Март 2013.

Предлагаме ви това интервю с Джейд Джагър:

Как решихте да станете дизайнер? Къде сте учили? Какво ви носи дизайнът и по-специално създаването на луксозни бижута?

Започнах своята кариера като художник, интериорен дизайнер, използвайки много златни елементи, много красиви снимки, цветя и т. н. Работя още от ученическите си години, не от студентските, както е нормално, тъй като станах майка много рано. И от там се запалих много по ценните метали и мисля, че винаги оставям усещане за лукс във всичко, което правя. Преминах през много различни дейности, от създаването на бижута през продуктов дизайн. Особено много обичам да работя за продукти, които считам, че са единствени по рода си.

Кои са вашите основни източници на вдъхновение – хора, места...?

Прекарах много време в Индия. Обичам чара, харизмата на хората и начина по който те са толкова опиянени и вдъхновени от тяхната култура и красота. Там всеки човек има и носи злато. Всеки е облечен в красиво „сари“ (типична дреха за Индия) във всяка сфера на живота. Също така всички мои приятели, които работят по производството са луди и по дизайна. Това е място, което аз обичам и се вдъхновявам от природата и от всяка частица от индийската култура.

Имаш също и опит в модата. Правиш модния дизайн за марката наречена Jezebel.

Всъщност правихме Jezebel с музика и с много мърчандайзинг за по-млади хора. Все още правя дрехи, като роклята, с която съм в момента, но предимно единични бройки. Всъщност това не е основната ми насока. Фокусирана съм основно върху двете ми линии за бижута: JJ by Jade Jagger, която е по-младата и по-хипи предполагам, тип бо-хо стил, с мъниста и всичко което е част от моето минало. Разбира се имам и линия луксозни бижута с най-скъпоценните камъни, ръчно събирани и ръчно направени.

Коя е любимата ви марка за луксозни бижута?

Много харесвам и уважавам работата на JAR. Също така обожавам това, което Коко Шанел направи за бижутата и много харесвам всички тези винтидж неща и бижута, които са на неизвестни дизайнери, преди времената, в които всичко е под някаква марка.

Вие сте родена в Париж, нали? Кой е вашият любим елемент от парижкия начин на живот (ако въобще има нещо такова като парижки начин на живот)? Кое е вашето любимо тайно място в Париж?

Да, родена съм в Париж. Предполагам знаете, че без да има нещо конкретно и характерно, намирам архитектурата тук за толкова красива и величествена. Смятам, че е много по-специална от всички останали. Със сигурност има нещо. Извитите стълби и тяхната форма са просто великолепни. Всичко тук е просто неописуемо.

Израснала сте в Ню Йорк и Лондон...

Израснала съм навсякъде по света. Определям се като пътешественик. Ходих на училище в Спенс – Ню Йорк. Това е едно от основните места, в които съм учила. След това се преместих в пансион в провинцията на Англия, в училище Saint Mary’s Calne.

Каква е връзката ви с красотата? И по-специално с косата? Имате прекрасна коса. Как се грижите за нея?

Винаги съм била късметлийка с косата си. Винаги съм използвала продуктите на Kerastase, особено шампоан и грижа. Мисля, че това е едно от най-важните неща за мен, също като поддържането на косата и оформянето. Освен това аз не използвам сешоар в много от случаите и това е едно от нещата, които според мен са помогнали косата ми да запази естественият си вид и красота. Прекарвам доста време на диви и ветровити места и си мисля „какво ще стане с косата ми“.

Винаги ли сте била с дълга коса?

Предимно. Веднъж се подстригах по-късо и ми беше адски трудно да я оформям, тъй като косата ми е много плътна. Смятам, че когато е дълга застава красиво от само себе си, тъй като е по-тежка. Голяма щастливка съм да имам чуплива коса. Тя има собствен живот.

Боядисвате ли косата си?

Преминах през фазата на боядисването, но открих, че за мен е много затормозяващо да стоя толкова дълго и накрая се чувствам все едно са и отнели блясъка.

Имате ли фризьор, при който винаги се връщате? Кой е вашият гуру за коса?

Моята много добра приятелка Карън Адлер прави косата ми от много отдавна. Изключително лична е връзката с фризьора и винаги след посещението си се чувствам красива. Чудесно е да работиш с такива хора...

Как подходи към създаването на визията на лимитираната серия на Elixir Ultime? Какво те вдъхнови?

Беше много интересно, тъй като ние преминахме през толкова много идеи – използвайки строги геометрични фигури, които аз обожавам да използвам. Изпробвахме много символи, които са характерни за Англия и накрая решихме да остане символът с червените устни, което е част от логото на моята собствена марка. Пасва си много с повтарящ се символ, който е много близко до мен и до времето на моето семейство. Чудесен отпечатък, за да го оставя върху проекта Jade Jagger.

Какъв е вашият идеал за красота? Много изтънчен или по-естественият вид?

За мен е важно усещането за естествена красота. Аз съм майка и винаги е било важно да съхраня тази красота и да бъда родител. Така че, да, не обичам да изглеждам твърде нагласена. Винаги държа косата и гримът ми да изглеждат естествено. Разбира се, важно е всичко да изглежда завършено и блестящо. Насърчавам децата си да използват продуктите на Kerastase, а ние всички имаме много и гъста коса. Винаги се смеем колко много шампоан използвам. Всъщност сме щастливци с толкова много коса.

Коментирай