Свободно време

Много валс и самба в Dancing Stars довечера

Виена среща Рио в танцувалното шоу

25.03.2013г. / 11 45ч.
Аз жената
Латинка и Фил борят умората след изтощителна тренировка за самбата довечера.

Латинка и Фил борят умората след изтощителна тренировка за самбата довечера.

Валс и самба са танците, които звездните двойки ще танцуват в Dancing Stars на живо днес вечерта от 20 ч. по Нова ТВ. Три шивашки ателиета подготвят балните рокли за дамите и фраковете за кавалерите, които ще танцуват валс. Само за изработката на една рокля се използват около 9 метра плат. Материите трябва да са леки и ефирни, затова дизайнерите наблягат на коприна и шифон, а балните рокли за дамите са предимно в светли тонове.

Валсът се появява през втората половина на XVIII в. и е един от първите салонни танци. Той изисква разстоянието между партньорите да е минимално, а понякога те дори се допират един до друг. Това е причината първоначално виенският валс да има репутацията на неморален. През XIX в. обаче танцът е реабилитиран и се радва на огромна популярност.

Градусите в Dancing Stars довечера ще се покачат допълнително от изпълненията на самба, с които ще се представят половината от звездните двойки. Самба е любимият танц на Галена Великова, което допълнително ще мотивира участниците да се представят на ниво.

Роден в Бразилия и обявен за „национален танц“, още през 30-те години на XX в., самба е емблемата на прочутия карнавал в Рио де Жанейро. Преди месец и половина там милиони го танцуваха по улиците.

Ицо Хазарта и неговата партньорка Лили прекарват времето между тренировките заедно. Те ще танцуват валс на музика на Шаде.

Коментирай