Свободно време

Български звезди започват благотворителна великденска акция

Йордан Йовчев повежда кампанията „Празнични герои“ за Великден

10.04.2013г. / 14 10ч.
Аз жената
Български звезди започват благотворителна великденска акция

Зам. министърът на спорта Йордан Йовчев, българският национален отбор по волейбол, моделът Бориса Тютюнджиева, актрисата Евелина Борисова, певците Белослава, Любо, Десислава, актьорът Фахрадин Фахрадинов и много други са лицата, които се включват в благотворителната инициатива за Великден – „Празнични герои“.

Българските звезди лично ще занесат пакети с хранителни продукти на хора, които живеят в изключителна бедност. Пакетите ще съдържат най-необходимите храни за празничната трапеза за Великден – козунак, сирене, кашкавал, колбаси, лакомства и др. Списъците на хора в нужда се предоставят от Хранителната банка.

Средства и хранителни продукти даряват големи компании в България. Идеята на инициаторите е да провокират българските бизнесмени да проявят социална отговорност към хората, сред които работят и живеят.

Празнични Герои“ („Holiday heroes“) стартира за първи път по време на Коледните празници. Идеята за кампанията е на Майкъл Струмейтис – американски бизнесмен, който живее и работи в България от пет години. Майкъл реши да приложи опита на Америка в благотворителните кампании. Там всяка една корпорация дарява 1% от печалбата си за благотворителност, а тук в България такава практика няма. Затова Майкъл реши да стартира подобна инициатива, като желанието му е да поощри българския бизнес да се включи активно в подпомагането на хора в нужда.

Свързани статии

Първите дарени средства за кампанията бяха от него и от неговите партньори – сума в размер на 120 хил. лв. Те предоставиха и склада си в Костинброд, в който се опаковаха хранителните продукти.

По време на Коледната кампания всяко семейство получи пакет с хранителни продукти на стойност 150лв.

Лично актрисата Евелина Борисова, Илияна Раева и нейните Златни момичета, Сантра и Йоанна, Ивайла и Божидара Бакалови, Ива Дойчинова, Теди Кацарова, Йоана, Рут Колева, Тони, Боби Ваклинов, Ива Екимова, Ванчела Митова, Йоана Драгнева, Константина Живова, Вяра Атова, Янг Би Би Янг, Биг Ша и много други популярни личности се срещнаха с хората в нужда и им дариха храна за празничната трапеза.

Коментирай