Свободно време

Забавления в задръстването

Как да разнообразим скуката на трафика

08.05.2013г. / 12 45ч.
Петя Зефирова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Задръстване... клаксони, изнервени, закъсняващи за работа шофьори, светофари с лошо чувство за хумор... и вие – умиращи от скука в колата. Пресмятате как за същото време, което ви е нужно да стигнете до работа, можете да отидете до Пловдив без да се ядосвате на всяко кръстовище, защото кръстовища дотам липсват. Преди да сте се унесли и да са започнали да ви викат отляво и отдясно, ето няколко неща, с които можете да запълните иначе празното време в колата сутрин:

Аудио книга

Свързани статии

Феновете на четенето може и да се възпротивят, но за тези от нас, които нямат време дори да помиришат книга, приятен начин за запълване на времето, в което двете ръце и очите задължително трябва да участват в процеса „каране на кола“, е да слушат аудио книга.

Ало – ало

Знаем, че е незаконно да се говори по телефона, докато караме кола, но пък хендсфри устройствата решават този проблем. Въпреки че благодарение на тях сме в рамките на закона, не е добре да прекаляваме с употребата им, понеже основното нещо, което се явява усложнение, е ангажираността на съзнанието ни, не толкова фактът, че се налага да държим мобилния си телефон с ръка. Когато обаче напредваме с 10 метра всеки 3 минути, няма нищо лошо в това да се обадим на приятелка и да си разкажем по някоя интересна история от офиса.

Пуснете си радио

По-малко забавно решение на проблема, но пък е лесна алтернатива. Може да чуете стара любима песен, да поръчате нова, да се насладите на приятно интервю или да се посмеете на забавен радиоводещ.

Вашата музика

Вземете си от вкъщи любими дискове или свържете MP3-плейра си към колата. Така ще се заредите с позитивно настроение още от сутринта и ще направите деня си малко по-усмихнат. Освен това, колата се нарежда сред едно от най-приятните места за певчески изяви (след душа, разбира се)!

Упражнения

Тренировка на тялото си можем да правим не само прави, клекнали, тичащи, скачащи и т. н., но и седнали. Мускулите на лицето имат нужда от стягане и отпускане, ако искаме да запазим кожата си гладка и хубава по-дълго време. Отпуснете стегнатия врат, раздвижете китките си. Кога друг път ще отделите време на по-малките мускули в тялото си?

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
Selva ( преди 10 години )
Да,точно така-ще си разказваме клюките от ОФИСА!То в България нали всички са в офиси,ами ако закъснявам за работа във фабриката как да се разнообразя?Що копирате чужди статии,кого залъгвате като непрекъснато давате съвети на"дами",работещи в ОФИСИ?Ми то точно ДАМИТЕ не ви четат!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар