Свободно време

Нова работа=нови приятели

Как да ни приемат добре на новото ни работно място

10.05.2013г. / 11 12ч.
Михаела Лазарова
Снимка:Sxc.hu

Снимка:Sxc.hu

Комуникацията е сложен, двустранен процес. Да бъдеш добър комуникатор, означава да притежаваш редица качества, които да не спираш да развиваш. Да бъдеш добър слушател, да умееш да запазиш спокойствие в критични ситуации, да си харизматична личност и други.

В повечето случаи добрата комуникация играе роля в изграждането на едни добри отношения. Тези, които най-често ни вълнуват, са служебните и от интимен характер.

Свързани статии

При всеки настъпва моментът, когато е решил да промени нещо в работата си. Смяната на работния климат и бързото нагаждане към него са ключов момент. Нова среда, понякога напълно непозната, нови и все различни хора.

Встъпвайки в нова длъжност и колектив, почти винаги намираме съмишленици, които да споделят нашите хобита и вълнения извън работата. И двете страни се нуждаят от известно време, в което да се отпуснат и да направят крачка напред към другия.

И все пак, няколко лесни стъпки ще ви накарат да се отпуснете и да спечелите нови приятели в работата.

Тийм билдинг

Това са невероятни моменти на забавление, в които заедно с екипа изграждате и затвърждавате вашата сплотеност и се опознавате. Рафтинг, скално катерене, ски и много други групови занимания. Не пропускайте тези възможности.

Обядвайте заедно

Хубавият обяд споделен с нови и интересни хора, действа разтоварващо. Опитайте се да не обсъждате служебните си ангажименти. Вместо това говорете за мода, предстоящи ваканции, интересни събития, за часовете по йога, които евентуално посещавате, а защо не и за гаджета.

Време за коктейли

Какво по-хубаво от това да изпратите деня в компанията на хубави напитки и вашите нови колеги. Онези от вас, които са по-срамежливи е време да се отпуснат и да открият себе си. Но не прекалявайте с алкохола, за да не изпаднете в неловка ситуация.

Всеки ден правете малки стъпки в опознаването на вашите нови приятели. Бъдете отворени и позитивни. Усмихнатите и забавни хора винаги са желана компания.

Помагайте с каквото можете в работния процес, защото това е част от екипната работа. И не забравяйте, че понякога достигането до баланса изисква малко повече време.

Коментирай