Свободно време

Зеленият пример на звездите

Ярки примери за това как да се грижим за Земята и да я запазим

16.05.2013г. / 15 21ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Съсредоточени в грижата за себе си и семейството си, понякога забравяме да се грижим за света около нас. Дори и утре да ни няма, той е онзи, който ще оставим на децата ни, а те на техните. Проблемите свързани с опазването на планетата стават все повече.

Свързани статии

Време е да спрем да си затваряме очите и да започнем с всекидневни малки стъпки, да се грижим и опазваме нашия красив и зелен дом – Земята. И понеже всичко което се случва е в следствие на добър или лош пример, тук са едни от най-известните имена, които дават добър пример. Нека се поучим от техните действия и завием в правилната посока.

Брад Пит

След урагана Катрин, той изключително много се развълнува и обеща да помогне. Речено – сторено. Той е част от екипа, който ще построи 150 зелени и с висококачествен дизайн домове. Повече от 4000 души загубиха своите жилища по време на опустошителния ураган. Вече има няколко завършени, в които са настанени първите семейства. Домовете са изработени от нетоксични материали за многократна употреба и са снабдени със слънчеви панели.

Мат Деймън

Той пусна видео, в което заяви, че ще спре използването на тоалетна. Той също така е част от организацията Water.org, която се грижи за снабдяването с чиста вода. Милиони хора по света нямат достъп до никаква вода. Деймън призовава да не се подхожда към водата лекомислено, а да се опитаме да я запазим, за да има за всички.

Джесика Алба е загрижена за това бебешката козметика и препаратите, които ползваме в домакинството да не съдържат токсични материали. Тя се бори те да бъдат достъпни за всички и да съдържат екологично чисти съставки.

Леонардо ди Каприо

Актьорът вече 15 години е част от различни каузи свързани със защитата на околната среда и застрашените видове животни. Работи в защита на тигрите и слоновете, като през 2008 година той разказа в документалния филм „The 11th Hour“ за човешкото влияние върху планетата.

Салма Хайек

Красавицата е загрижена за последствията върху околната среда и върху хората от глобалното затопляне. Данните, които постоянно излизат за този нарастващ проблем шокират актрисата. Ето защо тя е оборудвала дома си със слънчеви панели и кара хибриден автомобил.

Стинг е създател на The Rainforest Foundation насочена към спасяването на тропическите гори. Организацията работи в повече от 20 страни, като е помогнала да бъдат защитени близо 28 милиона акра гори.

Снимки: Reuters

Коментирай