Свободно време

Ходене в комбинация с музика поддържа здраво тяло и дух

С подходяща музика тренировките се превръщат в удоволствие

19.06.2013г. / 08 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Много хора предпочитат ходенето като начин за раздвижване, загрявка преди тренировка и поддържане на фигура. Тъй като времето вече се стопли, можем да се възползваме от разходки в природата на чист въздух и да съчетаем това физическо натоварване с други леки упражнения.

Свързани статии

Има много доказателства за ползите от ходенето. Според учени от университета в Питсбърг, хора с наднормено тегло, които ходят енергично в продължение на 30 до 60 минути на ден могат да намалят килограмите, дори да не са променили хранителните си навици.

Резултати от друго изследване показват, че хора, които ходят поне четири часа на седмица, поддържат балансирано тегло и могат да предотвратят заболявания като например периферна артериална болест. Тази болест се дължи на нарушено кръвообращение, причинява болки в краката.

Определено е важно да си създадем комфортна и приятна обстановка, за да бъдат такива и тренировките ни с ходене.

Винаги трябва да взимаме бутилка вода със себе си и не на последно място приятна музика. Музиката действа разтоварващо и помага да поддържаме един постоянен ритъм, когато ходим или пък се движим активно по някакъв друг начин, какъвто харесваме.

Смело можем да кажем, че има различни видове музика, които са подходящи за определени физически натоварвания. Нека направим ходенето по-приятно и разнообразно с няколко от любимите ни песни. Те със сигурност ще ни заредят положително, а ходенето ще бъде забавно и не толкова изморително. Приятна тренировка. :)

"Viva la Vida" – Coldplay "Billie Jean" – Michael Jackson

"Somebody to Love" – Queen

"Halfway Gone" – Lifehouse

"The Sweet Escape" – Gwen Stefani

"The Way You Make Me Feel" – Michael Jackson

"You Give Love a Bad Name" – Bon Jovi

"Walk This Way" – Aerosmith

Коментирай