Свободно време

Изкуството да релаксираш пълноценно

Знаем ли как да живеем пълноценно и умеем ли да почиваме?

01.07.2013г. / 13 05ч.
Мария Дуковска
Изкуството да релаксираш пълноценно

Непрекъснато се оплакваме от стреса, от проблемите, грижите и многото ангажименти. Притесняват ни толкова много неща в ежедневието, че забравяме най-важното в този живот – да му се наслаждаваме. Разбира се, че ще срещаме трудности по пътя си, но най-ценният ни урок е да се научим да ги преодоляваме с усмивка и с кураж.

Говорейки често за стрес, винаги завършваме с фраза от типа „Трябва да си почина, имам нужда да релаксирам, да избягам за малко от проблемите." Начините да преодолеем стреса могат да бъдат от най-различно естество. За някои хора е достатъчно да се усамотят с чаша вино и хубава книга вечер, за други почивката е да играят с децата вкъщи, да пият кафе с приятелка, да ходят на йога, да танцуват или да посетят курс за медитация например.

Всеки човек може сам да избира какво да прави, за да се чувства добре и в хармония с тялото и ума си. Но ако срещате затруднения или пък искате да опитате нещо ново, да се срещнете с нови хора и да изпитате различни усещания, фондация „Изкуството да живееш" може да ви предложи прекрасни възможности за всичко това.

Свързани статии

Изкуството да живееш" е международна фондация с различни дейности и курсове за релаксация. Основана през 1981 г., фондацията е образователна и хуманитарна организация с идеална цел, която провежда програми в над 152 страни. Като неправителствена организация фондация „Изкуството да живееш" работи със специален консултативен статут към Икономическия съвет на ООН и сътрудничи със Световната здравна организация.

Фондация „Изкуството да живееш" провежда образователни програми за самоусъвършенстване, които предлагат техники за освобождаване от стрес, подобряване на здравето, концентрацията и паметта, повишаване на съзнанието и постигане на хармонични отношения между хората. Образователните програми на фондацията обхващат всички възрасти и сектори в обществото, включително деца, студенти, служители във фирми и институции и други. До момента над 30 милиона души са преминали през тези програми, чиято цел е да възстановяват човешките ценности и насърчават хора с всякакъв произход, религия и културни традиции да се съберат заедно, за да празнуват различията и да служат на обществото. Днес „Изкуството да живееш" е една от най-големите доброволчески организации в света с над 110 милиона човекочаса, вложени в служба към обществото.

Курсовете, които можете да посетите са разнообразни, в зависимост от това какво искате да изпитате и да научите за себе си.

Фондацията предлага няколко курса: Изкуството да живееш, Антистрес курс преподаващ Сударшан крия, йога и други техники за развитие на пълния човешки потенциал, YES!+ за студенти и млади професионалисти (Курсът за студенти между 18 и 30 г. насърчаващ постигане на пълен успех в живота, както в личен така и в професионален план), Шри Шри Йога (Лека и ефективна програма, интегрираща различните пътеки на йога, водеща до съюз на тялото, ума и дишането), Въвеждащ семинар Тайната на дишането, Летни лагери за деца и тийнейджъри, YES! за тийнейджъри (от 8 до 12 клас), Йога и Сударшан крия, Музика, мъдрост и медитация, Изкуството на медитацията (Безусилна медитативна техника, позволяваща на ума да достигне състояние на дълбок покой и да освободи дълбоки стресове), Премини отвъд своите бариери и граници; придобий силата и увереността да преминеш с усмивка през всяко предизвикателство, Почивка, в истинския смисъл на думата: 5-дневен целодневен курс, от който човек се завръща изпълнен с енергия и подмладен и много други интересни курсове и програми.

Коментирай