Свободно време

Махо бийч – красота на Карибите

Докато броите морските звезди във водата, над вас преминават самолети

17.07.2013г. / 11 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Когато чуем името на някой екзотичен остров, представяме си тюркоазени води, бели пясъци, невероятно небе и още хиляди красоти. Но, никой не си представя, как докато събира слънчев тен или брои морските звезди, над него ще прелитат самолети. Има такъв плаж и той е атрактивен именно с това, известният Махо бийч. Намира се в Карибския морски басейн на остров Сен Мартен. Неговата площ е само 98 квадратни километра

Островът е разделен на две части. Сен Мартен (Синт Маартен) е в холандско владение (южната част), а Сен Мартен е френско ( в северната част). При кацане на летище Princess Juliana International Airport, което се намира в югозападната част на острова ( от холандската страна), самолетите често нарушават спокойната обстановка. За туристите това е атракция и всеки, който е избрал това необикновено място за почивка, прави снимки на минаващите над него самолети.

От друга страна пътуващите в самолетите могат да видят всеки детайл от плажната ивица, когато самолетът им каца. Пистата на летището е с дължина 2180 метра. Това се е превърнало в такава атракция, че баровете по плажа показват на табла разписанието на самолетите. Важно е да се отбележи, че това крие риск за хората, които са на плажа и за тези, които се намират във водата.

Населението на острова е около 75 000, като близо 39 хиляди от жителите са от холандската страна и 35 925 от френската страна. Разгледайте галерията ни със снимки на други красиви плажове и вижте видеото, което показва красотата на Махо бийч.

Коментирай