Свободно време

Успешни с техниката на мисловните карти

Mind Mapping – техника, с която рисуваме бъдещето си

29.07.2013г. / 08 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Когато работата за нас е удоволствие, имаме много идеи и планове, които искаме да осъществим. Това дали ще бъдат успешно реализирани зависи не само от нашата мотивация и от това колко сме подготвени, но и от систематизирането им. Правилната подредба на приоритети винаги дава положителен ефект.

Независимо дали работим за себе си или в успешна компания, от нас се изисква да бъдем ефективни. Често променяме идеите, защото ни хрумват по-добри. Записваме важните задачи и следим за тяхното навременно изпълнение. Но за някои хора, които са по-разпилени във времето и мислите си, да записват всяка идея е досадно и ненужно занимание.

За тях, а и за всички останали, които искат да бъдат добре организирани си има измислена техника. Mind Mapping помага да планираме, добавяме, махаме идеи свързани с нашата работа, интереси и други. Това е чудесен старт за тези креативни личности, за които рисуването е момент на вдъхновение и раждане на нови идеи. Защо рисуване?

Тази техника е базирана на изобразяване на идеите и плановете ни на лист хартия. С помощта на цветни моливи, ние създаваме нашата мисловна карта на успеха. В средата винаги е разположена идеята, към която се стремим. Към нея добавяме необходимите стъпки и вече постигнатите успехи.

За тези, за които рисуването с моливи не е най-творческия процес, има разработена специална програма, която може да свалите безплатно на своя компютър. Там може да запазвате всички файлове на многото идеи, които ще създадете.

От няколко години и у нас се провеждат специализирани курсове. На тях се учите как се създава мисловна карта, срещате интересни хора, с които да обмените опит. На книжния пазар може да намерите и литература на тази тематика. Това структуриране на идеи смело може да бъде наречено крачка напред в нашата кариера и развитие.

Бъдете успешни. Сами ще забележите промяната, която настъпва в работата ви. Това е инструмент за трениране на мозъка и паметта. Активира вашето въображение и се забавлявате, докато рисувате вашето бъдеще. Използвайте техниката на мисловните карти, за да организирате вашите бизнес или лични планове.

Коментирай