Свободно време

Какви дрехи да изберем, когато се явяваме на интервю за работа

Край на скучните костюми!

12.08.2013г. / 17 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Когато ни поканят на интервю за работа винаги се подготвяме с отговори на евентуалните въпроси, които ще ни бъдат зададени. Отделили сме повече време и внимание на създаването на нашите автобиография и мотивационно писмо. Но колко време отделяме за визията си?

Знаем ли каква визия да изберем, за да направим добро впечатление или се водим от вече изтърканото и демоде разбиране, че задължително трябва да сме облечени в костюм?

Забравете за скучните костюми!

Свързани статии

Винаги може да бъдете елагантни и стилни, да носите панталон и сако (ако все пак предпочитате този имидж), но да не изглеждате скучни и да създавате безлична визия.

Има няколко основни правила, които трябва да следвате.

Винаги:

  • Бъдете с чиста и добре оформена коса.
  • С лек дневен грим и приятен парфюм.
  • Добре оформен маникюр или ако нямате цветен лак на ноктите, поставете база за лак (за блясък).
  • Почистени обувки.
  • Със свеж дъх.
  • С малко и семпли бижута.

Избягвайте:

  • Не мляскайте дъвка.
  • Избягвайте парти визията.
  • Не слагайте обемни и висящи бижута.
  • Прекален обем и "вафли" в косите не са подходящи за интервю за работа.
  • По-малко или почти никакви пайети, мъниста, камъни, освен, ако не облечете скъпа копринена блуза с фини шевици и тук-там да има от тези акценти.

Когато кандидатствате за позиция в офис (секретарка, асистент и т.н) и изобщо, когато се явявате на интервю, проучете организацията. Допитайте се до познати. Това ще ви улесни в избора на облеклото.

Това е класическа визия и при нея няма ка да сбъркате. Но все пак обърнете внимание на модела и линията на панталона и блузата. Хубавата материя и меката линия прави тази визия приятна. Така може да се явите на интервю за позиция в някоя медия, за позиция в адвокатска кантора, офис асистент, медицински работник, агент на недвижими имоти и други.

Чудесна изчистена линия на роклята с подходяща дължина, което я прави удобна за сядане. Остри и фини обувки. Приятни и семпли цветове с енергично зелено. Откъдето и да погледнете тази дама е стилна и приветлива. Визията е подходяща за позиция детска учителка, позиция в медиите и всички останали.

Когато кандидатствате за позиция аранжор, стилист, коафьор, фотограф, моден редактор може да си позволите по-смела и леко екстентрична визия. Да добавите обемни бижута, обувки на висока платформа, да смесвате десени. По принцип хората, които се занимават с мода и изкуство винаги са разпознаваеми. Те провокират, изненадват и очароват с тяхната индивидуалност.

Тази дама ни показва как да разчупим класическия костюм. Копринена риза с приятни цветове и десени, черно класическо сако, женствени брошки и коса, семпло оформена в кок на тила. Всичко изглежда толкова просто, а създава усещане за приятна комуникация. 

И не  на последно място, не забравяйте вашата усмивка, тя е най-важна, когато искаме да ни посрещнат и изпратят добре.

Снимки: Reuters

Коментирай