Свободно време

Пречи ли ви алкохолният туризъм?

Или бихте искали да опитате?

15.08.2013г. / 15 15ч.
Вергиния Генова
Снимка: Gettyimages.com

Снимка: Gettyimages.com

България е една от евтините дестинации за алкохолен туризъм. Този факт никой не може да го оспори.

България няма много други работещи начини, по които да привлича туристи. И явно това е ниша, която идеално пасва на профила ни. Определено избралите да дойдат у нас на алкохолен туризъм, ако останат живи разбира се, отнасят незабравими и доста незапомнени спомени от нашето Черноморие.

Свързани статии

За щастие не всеки български курорт предлага такъв вид туризъм и човек, който не желае да гледа тълпи от момчета и момичета с бутилки в ръка, може да си избере място, без този вид атракции.

Интересно, обаче българските младежи, които не падат по-долу от техните чуждестранни събратя по изпит алкохол, предпочитат индивидуалните запои, пред организираните.

Тази атракция изглежда все още не е запалила българските младежи, въпреки че те целогодишно участват в подобни запои, само дето си ги организират сами по заведения и дискотеки.

Снимка: Gettyimages.com

И ако другите се отдават на алкохола само лятната ваканция, защото иначе средата им не го позволява при нас това е възможно винаги и по всяко време. Но дали свободата те прави свободен и ти наистина можеш да си кажеш – щом винаги мога да пия, не е нужно всеки път да пия като за последно?

И как се отнасят родителите на младежи и девойки, които попадат в компании, в които правилото е да опитаме от всичко по много: балконинг, алкохол, секс…  задълбаването може да стане и доста по-сериозно.

Защото чужденците ще дойдат ще се изпонапият и ще си отидат, а нашите родни пияници си остават. И най-лошото е, че стават все по-зависими и по-зависими, а тук няма качествена реална помощ за алкохолици. Простете – у нас, просто няма алкохолици – кой си го признава това? Просто някои ще кажат – ми таз мен не ме уважава, затова ги разправя такива.

Да не говорим за съпътстващите алкохола увреждания и вреди, които се нанасят. Тук са цял списък с кражби, изнасилвания, безработица… далавери…  и кръгът се завърта и се превръща в спирала, която обаче сочи надолу. Колкото и мерки да се измислят за младежката безработица, човек стъпил на тази спирала трудно може да бъде спасен. И тук отговорността не е само на родителите, а и на обществото като цяло. Но така или иначе вредите остават най-вече у дома.

И ако знаем, че няма да можем да помогнем ефективно на детето си, то по-добре още от самото начало да го възпитаваме и да предотвратяваме по всеки възможен начин, то да попадне във въртележката на алкохолните атракциони. Защото за едни са мимолетни и летни, а за родните целогодишни. И никак не е забавно. За някои може би пък да е? Всеки има право на мнение.

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 10 години )
Може би трябва по-често да се показват по медиите пиянските изцепки на чуждестранните младежи /в частност тези от Великобритания/ , да могат да се видят отстрани какво представляват като се насвинят , а не само ние да четем отрицателните отзиви за българите в британската преса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
анонимен ( преди 10 години )
По повод пиянските изцепки на младежите от Великобритания- ами показвайте ги по-често по медиите дано се видят отстрани какво представляват, така може би и ние ще четем по-малко отрицателни отзиви за българите като цяло в британската преса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 10 години )
С какво да ми пречат алкохолните туристи? Да не би да ме карат насила да им наливам пиячката в устите?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 10 години )
У нас, просто няма алкохолици , ми таз мен не ме уважава, затова ги разправя такива, защото е грозна! Ама аз ътре ще изтрезнея и ще си бъда пак нормален, а тя ще си остане грозна! Ха сега де!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
Shei Tana ( преди 10 години )
Ама защо по дяволите си мислите, че чужденците не пиянстват в родните си страни? В интерес на истината, те са много по-противни и по-големи пияници от българите и се излагат много повече (поне младежите във Великобритания). Като само плюете българската младеж няма начин някой да иска да остане тук....а после - защо сме бягали в чужбина? Ами защото вие ни гоните......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар