Свободно време

Годежният пръстен – с диамант, а защо не и с рубин

Скъпоценните и полускъпоценни камъни имат различна символика

14.08.2013г. / 09 31ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Всяка жена мечта да получи от любимия годежен пръстен, който да бъде поднесен с много романтика. Някои си представят, че той ще бъде изработен от бяло злато или платина и ще бъде с малък диамант в средата. Това е така нареченият приет модел, но защо той да не бъде със смарагд, тюркоаз, жълт диамант или дори с рубин?


Скъпоценните и полускъпоценни камъни имат различна символика.

Рубинът, който се среща от розов до наситено червен, понякога с виолетов оттенък е символ на  жизнената сила, на смелостта и страстта. 

Тюркоазът е полускъпоценен камък, който според тибетските лечители е предпазващ. Той обединява небето и земята. 

Смарагд

Красивият и нежен зелен цвят на този скъпоценен камък има сила още от древността. Смята се, че държи негативната енергия далеч от притежателя и е символ на мъдростта. 

Сапфир

Този наситен син цвят е символ на вярност и любов, както и на власт. Той е част от почти всяка кралска корона.

Брилянт 

Това е диамант, който е допълнително обработен.

Диаманти

За тях се носят легенди, че преди хиляди години древните гърци са ги смятали за сълзите на боговете, а римляните ги приемали като паднали звезди. Те символизират вечния съюз между мъжа и жената.

Има още толкова много красиви скъпоценни камъни. Когато любимият ви избира пръстен едва ли се замисля върху значението на камъните и тяхната сила. Сигурно е, че любовта му е силна и дълбока и няма значение какъв ще е камъкът на пръстена ви, защото той ще стои най-красиво на вашата ръка.

Разгледайте галерията ни с красиви идеи за годежни пръстени или просто за бижута, които биха ви отивали.

Коментирай
Свободно време