Свободно време

Едни от най-забележителните музеи в света

Освен Бритиш музеум...

17.10.2013г. / 17 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Пътуванията в други държави почти винаги са добре планирани. Сред дългите разходки винаги има място за посещението на галерии, музеи, концертни зали и т. н. Ако пътуването за вас е повече от приключение, вижте кои са едни от най-забележителните музеи, освен Музеят на Мадам Тюсо и Британският музей.

Свързани статии

Райксмузеум в Амстердам е събрал най-голямата колекция от произведения на изкуството в Холандия. Там ще откриете експонати от XVII век, както и от Средновековието. Музеят е част от всяка туристическа обиколка на Амстердам. Основан е през 1798 година. Музеят беше в няколко годишна реновация. Преди няколко месеца отвори отново врати за посетителите и гостите на града.

Музеите на Ватикана, Италия

Те включват 22 отделни колекции. Има цели стаи с картини от Рафаел. Събрали са ренесансови и средновековни картини, египетски древни експонати. Необикновено място, което ще ви срещне със Сикстинската капела на Микеланджело, Леонардо да Винчи, Караваджо и други.

Музей на изкуствата Метрополитън, Ню Йорк

Това е най-големият музей в западното полукълбо. Събрал е творби на Ботичели, Рембранд, Вермер, Дега, египетски колекции, както и изкуство от други краища на света. Основан е през 1870 година и се намира на така наречената улица на музеите. Има няколко департамента, в които се помещават произведенията на изкуството.

Лувъра, Париж

Ако посещавате красивия Париж, не пропускайте колекциите на музея, които варират от древността до първата половина на XIX век. Този музей не само, че е най-големият във Франция, но е и най-посещаван от туристите. В неговите основи е разположен замък-крепост построен през XII век. Там можете да се пренесете през времето и да се запознаете със законите на вавилонския владетел Хамурапи, статуята на Венера Милоска, статуята на богинята Нике и много други.

Акропола, Атина

Невероятна е гледката по склоновете на Акропола. Една разходка през времето, която ви разкрива Партенонът, който е най-известният античен архитектурен комплекс.

Снимки: Sxc.hu, Reuters

Коментирай