Свободно време

Катина Груева за силата на тета лечението и проблемите, при които помага

Едно интервю за силата на мислите и думите

26.11.2013г. / 11 31ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Личен архив

Снимка: Личен архив

Катина Груева се занимава с тета лечението от година. През 2012 година преминава специални обучения при Ваяна Стайбъл, от която лично получава сертификат, с който може да е практикуващ лектор.

Практикува метода на тета лечение както у нас, така и в Гърция. Имала е възможността да се докосне до енергийното лечение на Жоао де Деус в Бразилия. От години практикува и тибетски масаж. Планира да изкара още няколко надграждащи курса, свързани с тета метода.

В интервю за Az-Jenata.bg разкрива какво представлява тета лечението и как мислите въздействат върху нас.

Какво представлява тета метода?

Тета метода е техника за енергийно лечение, което се състои от няколко основни момента. Първото е връзката със създателя. Второто е тета вълните. Третото е силата на мислите и думите. Четвъртото е визуализацията. Петото – ние сме сътворци. Шестото е заповедта. Седмото са чакрите и нашите способности. Използват се тета вълните, чрез които стигаме до нашето подсъзнание, използваме силата на думите и мислите. Казваме това, което искаме да променим, именно с това ставаме сътворци.

Защо се нарича „лечение“? Какво лекува?

Лекува в емоционален, във физически план, в духовен, във всякакъв план.

Как откри тета лечението и защо реши да се занимаваш с него?

Прочетох книгата на Ваяна Стайбъл „Тета лечение“ (откривателката на тета метода) и така ме заплени и си казах, че това нещо е за мен. Занимавала съм се с много различни методи, но в нито един от тях не намерих това, което търсих. Тета методът е нещо, което ми харесва много и това е нещото, което искам да правя. Книгата на Ваяна е авторски защитен метод. Всеки курсист получава учебници и помагала, които се представят от създателката на метода. Тя дава програмата, метода на провеждане на курса и ние се движим по нейните програми.

Колко сеанса или курса са необходими, за да може човек да разреши своите проблеми ?

Ако е готов може да се извърши моментна промяна, ако не, се работи с неговите убеждения, за да се случи тази промяна. Колко пъти, зависи отново от всеки човек до каква степен е готов за своята промяна. Понякога хората идват, работя с тях и в момента, в който трябва да се промени нещо казват „Аз не искам да го променя“. А това е основата върху която му лежи проблемът и така проблемът остава нерешен. Тук се използва свободната воля.

Колко е успеваемостта на тета лечението?

Проблемите се решават основно на курса, тъй като Ваяна Стаймбъл е разработила невероятна методика. На курса се правят много упражнения, с които се отработват основни моменти, през които всеки преминава като обиди, самосъжаление, тревоги и т. н. Още на самия курс се вижда положителната промяна. Скоро ми предстои среща с първия ми курс и ще разбера кой как е работил със себе си, дали е работил. Как се чувства след курсовете и какви промени са настъпили в живота на всеки от курсистите.

Може ли след преминаването на курс по тета лечение човек да продължи самостоятелно да работи?

След първите два курса всеки човек става самостоятелна единица и може спокойно да работи сам със себе си.

За кого е тета лечението?

За всички. Няма ограничения.

Какво пречи на човек да върви напред и да постига целите си?

Имаме програми в нашето подсъзнание, за които не знаем, че ги имаме. Когато решим да направим нещо, те излизат наяве и ни спъват, пречат. Да взимаме правилните решения, да бъдем креативни, да правим неща, които на нас ни харесват. Имаме много страхове, които са ни наложени, дали от живота ни в момента, или от нашите родители, или по генетичен път. Идеята на тета лечението е именно, когато човек не харесва това, което му се случва да направи един такъв сеанс, за да се види откъде се е появил този проблем, който има и да видим как може да се разреши.

Означава ли, че начинът ни на мислене – дали сме позитивни или не, привлича съответно и събитията в живота ни?

Задължително е така. Тъй като силата на нашите мисли и думи определят нашето ежедневие. Това, което ние си пожелаем чрез мисълта, която преминава през нас, действа на 30-40% когато сме в нормално състояние. Когато в мислите си включим и въображението си, то на 50% може да стане реалност. Ние с нашите мисли сме отговорни за нашия живот.

Как да намалим напрежението в стресови ситуации?

Ние сами се поставяме в стресови ситуации, ние сме сътворци на нашия живот, с нашите мисли и действия. Това, което мен ме успокоява са различни природни картини. Мисълта е нещо, което, ако нямаме въображение в този момент, тя е много мимолетна. Докато когато имаме представяне и въображението заработи в нас, процесът е много по-дълъг и вече има този успокоителен ефект върху нас.

Вие се срещате и индивидуално с хора, с които провеждате сеанси. Там как протича тета лечението? По-различно ли е от това на курса?

Разбира се. На общия курс преподавам метода на Ваяна и за мен е важно да го предам на курсистите в този чист вид, в който тя го преподава. На личните сеанси срещите протичат по различен начин, но пак се върви по метода на ваяна. Индивидуалните срещи са за всеки, който иска да разреши свой проблем, без да преминава курс.

За какво не ви стига време?

За децата ми и за литературата, която обичам да чета извън тази свързана с тета лечението.

Кога започват следващите курсове за тета лечението?

Следващите курсове започват от 6-ти декември, като на тази дата стартира курс за начинаещи. На 13.12 започва курс за напреднали в тета лечението и на 17.12 започва третия курс – Проявление и изобилие по тета лечението.

Пожелание към читателите на Az-Jenata.bg?

Да се усмихват повече.

Снимки: Личен архив

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
Мия ( преди 5 години )
Вярата и грамотността са истини и без събиране на пари за семинари
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
ася ( преди 5 години )
има лечение с този вид практики, но истината е много по различна от отиването на един семинар или сеанс, започнеш ли един път с тези практики е нужна много сила на духа и постоянство, осъзнаването не е за всеки, по този път няма пари и богатство, и не трябва да се представя като лечение, а това е духовно развитие, нещата не са прости, но хората обичат да се възприемат като възвишени, просто защото са ходили на такъв курс или на регресивни практики
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 1 rate down comment
Валентин ( преди 6 години )
Разбирам, че имате нужда от пари, но очевидно искате да ги получите с измама от наивните.Колко хора сте излекували ? Исус искал ли е пари ?Събирате големи суми пари за семинари с нулев резултат за участниците. Ако включим и загубеното им време и вяра би следвало да сте в затвора за измама.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 2 rate down comment
Юлия ( преди 8 години )
Благодаря ти, Катина! Много ми помогна. Бих искала да се запиша на курс, който водиш ти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
Юлия ( преди 8 години )
Благодаря ти, Катина. Твоите думи допълниха моите мисли по проблемите ми. С думите си стигна до мен. Много бих искала да се запиша на курс, който ще водиш ти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар