Свободно време

Славена е новата “Мис България”

29.03.2006г. / 16 13ч.
Аз жената
Славена е новата “Мис България”

17-членното жури избра 17-годишната Славена Вътова от Шумен за “Мис България”. Тя е ученичка в 10-ти клас на Природо-Математическа Гимназия в родния си град и е носителка на титлата “Мис Черно Море”.
На пищна церемония в Палата № 2 на Международен Панаир в Пловдив Росица Иванова – “Мис България 2005” предаде короната на наследничката си, която седна в инкрустиран с 24-каратово златен трон. През септември в Полша най-красивата българка ще представи страната ни на престижния световен финал за красота “Мис Свят 2006”.
Тази година се състезаваха 36 момичета на възраст от 16 до 24 години, от които до полуфинала стигнаха 15 девойки. Корони отнесоха: 24-годишната Галена Димова от гр. София (“Мис България Вселена 2006”), 17-годишната Мариела Мумджиева от гр. Пловдив (“Мис България Европа 2006”) и 18-годишната Ивелина Лашова от гр. Пазарджик (“Мис България Туризъм 2006”). Подгласничка на “Мис България 2006” стана Ина Кирилова от гр. Русе, на “Мис България Вселена 2006” – Жулиета Гогова от гр. Пловдив, на “Мис България Европа 2006” – Юргита Калеова от гр. Благоевград, а на “Мис България Туризъм 2006” – Мери Джакбесие от гр. Пещера.
Конкурсът премина под мотото "Да развеем българското знаме", като идеята е изработените от събраните средства трибагреници да се даряват на общественозначими сгради в страната. Претендентките се представиха по бански костюми в бяло, зелено и червено и изобразиха националния трибагреник. Представянето с официалните тоалети бе съпроводено от музиката на популярния "Танц със саби" на Арам Хачатурян. Водещите на шоуто актрисата Силвия Лулчева и журналиста Милен Цветков задаваха на всяка кандидатка въпроси свързани с националната ни история.

Коментирай
Свободно време