Свободно време

Едни от най-добрите ски курорти по света

За всички скиори

24.12.2013г. / 16 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Ако планирате пътуване през празничните дни и обичате да карате ски, сноуборд или просто да се разхождате из планината, тези красиви курортни места са за вас. Невероятна природа и добри условия за спорт. Вижте къде.

Стоу, Върмонт

Живописно място, което предлага две ски зони Mount Mansfield и Spruce Peak. Това е един от най-известните и посещавани ски курорти в САЩ. За максималното удобство и комфорт на туристите Стоу предлага над 90 магазина и 60 ресторанта.

Шамони, Франция

През далечната 1924 година Шамони е домакин на зимните олимпийски игри. Курорта се намира в подножието на Мон Блан, който е и най-високият връх в Алпите. За тези скиори, които обичат големите и дълги ски писти, Шамони е точното място, защото там се намира една от най-дългите ски писти в света.

Лейк Луис, Канада

Ски курортът е разположен в сърцето на канадския национален парк Банф. Лейк Луис е определян като един от най-забележителните ски курорти в Северна Америка. Там туристите могат да се радват на три отделни ски зони.

Аспен, Колорадо

Аспен е любимо място на богатите и известните. Невероятните писти предлагат условия за каране за всеки скиор без значение дали сте напреднали в спорта или сега започвате да се учите. Красива и уютна архитектура, луксозни магазини и приятни ресторанти са на разположение на всички дошли да се забавляват на това място.


Свързани статии

Кортина, Италия

Кортина се намира в италианските Алпи и през 1956 година е домакин на зимните олимпийски игри. Намира се в планините Доломити. За всички скиори курортът предлага добри условия за ски, както и три ски зони.


Зермат, Швейцария

Зермат е един от най-добрите курорти в Швейцария. Зермат е село, което предлага невероятно красива гледка, която може да се види от хотелските стаи на хотелите с три, четири и пет звезди. Спокойно място, което осигурява бягство от големия и шумен град. Тук се наблюдават обилни снеговалежи, заради надморската височина на мястото.

Кюцбел, Австрия

Кюцбел е наричан „перлата на Алпите“ и е един от най-известните тиролски курорти. Селото има 700 годишна история. Като ски курорт поставя своето начало през 1892 година. Кюцбел предлага разнообразен терен за каране на ски или сноуборд. Намира се само на 90 км от Инсбрук.

Снимки: Sxc.hu,Reuters

Коментирай