Свободно време

Какво всъщност искат мъжете

Откъс от книгата „Когато любовта следва интуицията“ – Сервет Хасан

18.12.2013г. / 18 00ч.
Аз жената
Какво всъщност искат мъжете

Отговорът на този въпрос е съвсем прост. Мъжете искат това, което искаш и ти. Защото връзките и взаимоотношенията еволюират и се развиват от една и съща енергия, която няма нищо общо с половата принадлежност. Смятам, че съществуват някои основни фундаментални разлики, като примерно потребността на мъжа да ловува и прочее, но след известно време, като погледна тези така наречени разлики, виждам, че всичко се свежда до кармични бумеранги, които се връщат обратно при теб и те захапват. Ти разрешаваш един проблем, но междувременно подреждаш мизансцена за друг. Старият стереотип, че мъжете закрилят жените, както бащата закриля детето си, вече е отживелица. Подобна неравнопоставеност е рецепта за кошмарна връзка. Този културен стереотип вече не способства за съществуването на двама равностойни партньори. Мъжете може да са от Марс, а жените от Венера, но заедно сме от рая. Единственият начин да намерим нашия път е да се издигнем над човешкото, над половете, които не са нищо друго освен още един критерий за разделение, и да намерим душата на двамата човека във връзката. Ако се представим точно такива, каквито сме, и останем верни на себе си, може да превъзмогнем терзанията какво искат мъжете или какво искат жените и да достигнем до въпроса какво искаме ние. Тогава виждаме, че сме различни, но равностойни.

Постигаме го, като оставяме на тихото малко гласче вътре в нас да ни води. Сега двамата можете да се гледате в очите, да слушате, да отговаряте и да продължите да изплитате прекрасната дантела на вашата връзка, на вашия живот заедно. Нормално е да се питаме кой е другият човек, какво харесва, дали го разбираме или дали той се чувства наистина обичан.

Потокът на духа е в нас, между нас, около нас, свързва ни като частици от всичко, което е. Отдай се на истината и се дистанцирай от желаните резултати. Уважавай уникалния човек, който е той. Никой от нас не е идеален, важното е да сме честни по отношение на нашите грешки и недостатъци. В крайна сметка ние нямаме власт над другите. Можем само да кроим планове, да вземаме решения и да правим любов като равни. Да обичаш някого, означава да се обвържеш с това обещание.

И така, какво иска мъжът? Все същите неща, които искаме всички. Ето моя списък:

  • Всеки иска да се чувства подкрепян.
  • Всеки има нужда от вярност и честност.
  • Всеки се нуждае от емоционална връзка.
  • Всеки има нужда да се чувства специален.
  • Всеки иска да се развива и да допринася за своята общност и света.

Мъжът може да се нуждае от всичките тези неща, но същото важи и за теб. Всички ние искаме същото: да си имаме някого, който да ни гледа нежно в очите, да ни докосва с любов и да вижда в сърцето ни, така че да бъдем разбрани, зачитани и да намерим своята цел в живота.

Както казва Тич Нат Хан: „Ние сме тук, за да се събудим от илюзията за нашата отделеност“.

Откъсът е от книгата „Когато любовта следва интуицията“ – Сервет Хасан

Коментирай