Свободно време

Безплатни образователни платформи

Платформи, които представят ученето като нещо леко и приятно

22.01.2014г. / 16 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Успехът и личният напредък, към които повечето хора се стремят, се нуждаят от много любопитство и малко креативност, която да бъде захранвана ежедневно. Благодарение на интернет, човек има достъп до невероятно много проекти, с които може да учи, да се разтовари или да задоволи своето любопитство.

Платформи, които представят ученето като нещо леко и приятно. Лесни за навигация, те могат да помогнат да подобрите вашите умения и знания. Споделяме една малка част от тях.

The Free Library

В тази свободна библиотека ще разполагате с повече от 21 милиона безплатни статии и книги. Място, на което имате свободен достъп до вестници, списания, статии от списания от 1984 до наши дни, а също така и класически книги. Информацията, която може да намерите би могла да се използва в учебния процес или просто за да задоволите любопитството си. Може да търсите по ключова дума или по определен автор или тема.

TED

Това е един от най-големите ресурси, от които може да черпите знания и вдъхновение. Тук ще чуете лекции на всякакви теми, голяма част от които са със субтитри на повече от 25 езика, между които е и българският. Открийте TED и не пропускайте да посетите и някоя от конференциите му, които се провеждат и у нас всяка година.

99U

Тази платформа е почти аналог на ТЕД конференцията. Тук отново може да гледате образователни видеоклипове на всякакви теми. Засилен акцент има върху теми като творчеството, развитието на бизнеса и иновациите. Това е едно специално място за всички любопитни, които искат да развият своята креативност.

MIT Open Courseware

Платформата предлага безплатни курсове от едни от най-добрите висши училища като Масачузетския технологичен институт, например. Ще имате достъп до учебния план на курсовете, както и до задачи и учебни материали, които може да си изтеглите на вашия компютър.

  

Свързани статии

Bartleby

Богат ресурс от справочната литература, поезия, белетристика и публицистика. Ако ви се чете Шекспир в оригинал, тук е вашето място, в което да прекарате няколко полезни часове. За любителите на фантастиката също има интересни и завладяващи четива. Информацията се намира по лесен и достъпен начин, което прави изучаването още по-приятно.

Udacity

Тук ще намерите видеокурсове по математика, компютърни науки, бизнес, физика и психология, които са достъпни безплатно. Този сайт е лесен за навигация и има допълнителен бонус от видеозаписи. Може да изберете дали да започнете от по-лесен курс или от такъв за напреднали.

Снимки: ocw.mit.edu, TED, udacity.com

Коментирай