Свободно време

5 неща, които ще ви помогнат да имате по-смислен живот

Прекарвайте повече време с близките си

25.01.2014г. / 17 20ч.
Илияна Николова
Снимка: sxc.hu

Снимка: sxc.hu

Всички искат животът им да е едновременно смислен и щастлив. Но често в действителност тази утопична комбинация рядко се случва. Вероятно се чудите как можете да постигнете такава пълноценност? За да направите живота си по-смислен, трябва да си помогнете сами!

Обогатете социалните си контакти

Не става дума за броя приятели и познати, с които общувате в ежедневието си. По-скоро наблегнете на контакта си със семейството и близките. Прекарването на време с тях понякога може и да е трудно и тягостно, но това ви кара да насочвате вниманието си към важните неща.

Не се плашете от стреса

Нещата, които внасят смисъл в живота ви, са най-често нещата, които ви стресират най-много. Децата ви, които се нуждаят от безкрайни грижи, работата, която вечно трябва да довършвате под пара, вниманието към любимия, което все не достига – безброй стресови фактори в деня ви. Но не си мислете, че без тях ще ви е по-добре! Учени са доказали, че именно преодоляването на предизвикателства води до психическо задоволство и усещане за значимост. Затова дерзайте!

Свързани статии

Размишлявайте върху миналото, настоящето и бъдещето

Според някои изследвания, щастието се базира най-вече на случващото се в настоящия момент. Но значение има и предишният опит, който определя възприятието на настоящето и стремежа към бъдещето, който е цел и блян.

Раздавайте се!

Правенето на добро за близките ни кара да се чувстваме доволни и щастливи. Това сочат проучвания в областта на психологията. Който помага на другите, прави нещо положително и за двете страни.

Намерете си цел

Изпълняването на плановете, мечтите и целите ви кара да се чувствате радостни от постигнатото. Това е своеобразна храна за душата. Често щастието се измерва от това колко от бленуваните за вас потребности сте успели да дадете на някого другиго. Преследването на целите и желанието да достигнем мечтите си осмисля деня ни. Ако съумеем да ги постигнем – няма по-върховно щастие!

Коментирай
31 rate up comment 0 rate down comment
hohoboho ( преди 10 години )
34 rate up comment 0 rate down comment
лупи ( преди 10 години )
Спрях на второто: Не се плашете от стреса и учените били доказали нещо - бла,бла,бла. Единственото,което са доказали досега учените е,че стреса води до най-големите заболявания в днешно време.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време