Свободно време

Sofia Dance Fest ни кани на танц от 6 до 9 март в зала „Универсиада“

Йордан Йовчев, Юлия Попова и президентът на Международната Танцова Организация Йорн Сторбратен откриват третото издание на Sofia Dance Fest

06.03.2014г. / 11 54ч.
Мария Дуковска
Sofia Dance Fest ни кани на танц от 6 до 9 март в зала „Универсиада“

От 6 до 9 март в столичната зала „Универсиада“ ще се проведе третото издание на най-мащабния танцов фестивал в България. Днес с гордост можем да обявим, че събитието ще бъде първият лицензиран международен форум, който ще се проведе под егидата на IDO и ще посрещне най-добрите танцьори от над 10 страни, а супервайзър на състезанието ще бъде лично президентът на Международната танцова организация – Йорн Сторбратен от Норвегия.

Организатор на събитието е спортен танцов клуб „Суперформа“ с подкрепата на Българската спортна танцова федерация, Международната танцова организация и Министерството на спорта.

В оспорвани танцови битки ще се определят най-добрите постижения в следните видове танци: танцово шоу, класически и характерни танци, етно шоу, джаз и модерен танц, мажоретни танци, акробатичен танц, латино шоу, продукции, хип-хоп и хип-хоп батъли. София Денс Фест е първият танцов фестивал в България, който дава възможност на танцьори от всякакъв стил да бъдат видени и оценени на международно ниво.

В рамките на Sofia Dance Fest ще се проведат международно състезание, национален турнир, уъркшопове и семинар за международни съдии. Фестивалът дава шанс за изява на деца и младежи и цели да приобщи все повече ентусиасти, които да се занимават с творческа дейност като алтернатива на зависимостите и агресията. В третото издание на Sofia Dance Fest участват 30 спортно-състезателни клуба от България и 10 от чужбина – от Италия, Чехия, Дания, Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина.

Всеки любител може да се включи в занятията по джаз, модерен и хип-хоп танц, които ще се проведат при отворени врати и ще бъдат водени от хореографите Ивайла Гергова – АVA (стрийт денс), Асен Наков (класически и модерен балет), Раул Торрес (джаз и латино танци).

На 8 март (събота) от 19:00 часа ще се проведе Гала спектакъл с най-добрите изпълнения от Sofia Dance Fest 2014 г. На събитието ще присъстват зам. министърът на младежта и спорта г-н Йордан Йовчев, създателят и организатор на фестивала г-жа Юлия Попова и президентът на международната танцова организация г-н Йорн Сторбратен от Норвегия.

Организатори и състезатели очакват родната публика да дойде и подкрепи българските танцьори. Вълнението, емоциите и удоволствието са гарантирани.

Входът за всички събития е свободен.

Коментирай