Свободно време

Как изглеждат детските книжки, когато възрастните ги оцветяват (галерия)

Крайният резултат е може би малко шокиращ, саркастичен и граничещ с черния хумор

15.05.2014г. / 15 32ч.
Михаела Лазарова
Снимка: facebook Coloring Book Corruptions

Снимка: facebook Coloring Book Corruptions

Всяко дете обича да оцветява книжки. Всяко пораснало дете помни изцапаните си ръчички от моливи, пастели и флумастери. Години по-късно нещата не са се променили особено. Попаднат ли в ръцете на възрастните книжки за оцветяване, те със същото желание и страст посягат към моливите и творчеството започва.

В блога Coloring Book Corruptions е събрана цяла колекция от художествените проекти на възрастните. Те не само оцветяват книжките, но и дават свобода на фантазията си и добавят детайли.

Крайният резултат е може би малко шокиращ, саркастичен и граничещ с черния хумор.

В тази илюстрация любимото на всички пиле от „Улица Сезам“ си прекарва добре във водата. През погледа на възрастните Пилето всъщност лежи във водата, защото е пострадало.

Пухкавият Мечо Пух не просто има гърненце с мед. Около него всичко е розово, бонбонено. Въпреки че е представен повече като момиче, илюстрацията е красива.

Идеята на тази картинка е не само да бъде оцветена с ярки цветове, но и да запознае децата със света на животните. Да научи малките, че приятелството е едно от най-важните неща. Втората картинка показва творческото решение на един възрастен.

Първата картинка напомня за някои от героите на филмите на Дисни, вероятно красив принц. Втората картинка донякъде отразява днешната реалност.

Книжките за оцветяване, които се предлагат на пазара, често показват сцени от едни от любимите анимационни филмчета. В тях образът на принцесата винаги е положителен. Тя е добра, мила, помага на всеки и обича животните и птиците.

Свързани статии

Така изглежда тя в съзнанието на децата. Но според един възрастен добрата принцеса е надарена със свръхестествени възможности и е отрицателен образ. Ако тези илюстрации са повишили вашето настроение, в галерията ни със снимки може да разгледате още от тях.

Снимки: facebook Coloring Book Corruptions

Коментирай