Свободно време

Рудолф ван Веен очарова българските си фенове

Холандският майстор-готвач харесва нашата баница и кисело мляко

23.05.2014г. / 14 46ч.
Михаела Лазарова
Рудолф, Йоли и Део. Снимки: 24KITCHEN

Рудолф, Йоли и Део. Снимки: 24KITCHEN

На 22 май, в столичен мол, повече от 2000 души гледаха кулинарното шоу на майстор-сладкаря Рудолф ван Веен. Едно от най-любимите лица на българските зрители на 24Kitchen разточи баница с колоритната баба Йорданка и приготви два десерта – ягодова торта и звезден трайфъл.

В рамките на 8 дни Рудолф посети 4 балкански държави – Хърватия, Словения, Сърбия и България. В София той дойде от Белград, където заради националния траур заради загиналите в наводненията отмени планираното си събитие.

Холандецът приготви обяд за децата, пострадали от наводненията и подкрепи кампанията за набиране на помощи за бедстващите семейства.

В рамките на своето балканско турне Рудолф готви пред 10 000 почитатели и се научи да точи баница. Ето какво сподели пред своите български почитатели:

„Ако настъпи потоп и трябва да спасим няколко вида храни от цял свят, в моя Ноев ковчег определено ще съхраня вашата баница и киселото мляко“, категоричен е Рудолф.

Свързани статии

Обеща, скоро в предаването му „Пекарната на Рудолф“ българските фенове да видят как ще приготви баница с праз. Водещи на събитието бяха лъчезарният Део и любимата на всички Йоли, които раздадоха много награди на присъстващите.

Изненади бе подготвил и самият Рудолф. Той приготви специална ягодова торта за рожденичка от публиката. С подаръци си тръгнаха и петимата победители от фейсбук играта „Впечатли Рудолф“.

Голямата награда Мултикукър отнесе Анета Черкезова, която спечели привилегията да готви заедно с Рудолф в конкуренция с над 5000 участия.

Посещението на майстор-готвача остави незабравими спомени. Надяваме се Рудолф ван Веен отново да посети страната ни и да ни зареди с много позитивизъм, както и да сподели още от своите кулинарни тайни и трикове.

Снимки: 24Kitchen

Коментирай