Свободно време

Притча за цветето и вятъра

За силата на любовта, която често може да бъде разрушителна

04.06.2014г. / 11 29ч.
Михаела Лазарова
снимка: thinkstock

снимка: thinkstock

Казват, че любовта винаги побеждава. Историята пази много разкази за нея, в която виждаме другото й лице, онова, което наранява. Силата на любовта може да повдигне планини или да бъде разрушителна, дори и за тези, на които държим най-много.

Къде е границата? Там, където успяваме да наложим контрол върху собствения си егоизъм. Там, където първо мислим за любимия си човек, а сетне за себе си. И ако все още не сте разбрали колко опасна може да бъде любовта, вижте следващата поучителна история.

Притча за цветето и вятъра

Вятърът срещнал прекрасно цвете и се влюбил в него. И докато нежно галел цветето, то му отвръщало с още повече любов, изразена в цвят и аромат. Но на Вятъра това му се сторило малко и той решил:

– Ако аз дам на цветето всичката си мощ и сила, то ще ми отвърне с още повече... И той духнал към цветето с мощното дихание на своята любов.

Но цветето не издържало на бурната страст и се пречупило. Вятърът се опитал да го повдигне и съживи, но не успял. Тогава той утихнал и задишал към Цветето с нежното дихание на своята любов, но то увяхвало пред очите му.

Свързани статии

Закрещял тогава Вятърът:

– Аз ти отдадох цялата мощ на своята любов, а ти се счупи!

– Видно е, че в теб не е имало сила за любов към мен. Значи ти не си ме обичало!

Но цветето нищо не отвърнало. То умряло...

Коментирай
Здраве и красота