Свободно време

Притча за гнева на съпругата

За компромисите, които правим в името на любовта

28.05.2014г. / 17 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Когато става въпрос за любов, всеки може да ви даде съвети. Дали има полза от тях или формулата за щастлива връзка никога не е една за всяка двойка? Стабилните взаимоотношения се градят на взаимни компромиси, търпение, споделяне и доверие. Или поне така казват.

Днес споделяме една история, която някъде, на някого вероятно се е случила. История за силата на това да премълчаваме собствените си желания, да правим безгранични компромиси със себе си в името на любовта. Дали си заслужава? Вижте историята.

Гневът на съпругата

Мъж и жена били женени повече от 60 години. Споделяли всичко. Нямали тайни един от друг, освен една кутия за обувки, която жената държала в стаичката си. Тя била предупредила мъжа си никога да не пита за какво е тази кутия.

През всичките години съвместен живот мъжът изобщо не мислел за кутията, но ето, че един ден жена му се разболяла тежко и според доктора нямала шанс да оздравее. За да не отнесе любимата му жена тайната си в гроба, мъжът свалил кутията и я занесъл до леглото на съпругата си.

Свързани статии

Тя също смятала, че е време да му покаже какво има вътре. Когато я отворил, той видял в нея две плетени кукли и 95 хиляди лева. Попитал я какво значи това.

– Когато се оженихме, – отговорила жената, баба ми каза, че тайната на щастливия брак е да не се караме. Посъветва ме, когато ти се ядосам, да си премълча и да оплета една кукла.

Старецът се развълнувал и едва успял да преглътне сълзите си. В кутията имало само две кукли. Значи тя му е била ядосана само два пъти през всичките години съвместен живот.

Изпълнило го огромно щастие.

– Скъпа! – попитал мъжът, това обяснява куклите, но откъде са се взели всичките тези пари?

– О, това са парите, които спечелих от продажбата на куклите...

Коментирай
8 rate up comment 1 rate down comment
Iva ( преди 9 години )
факт! притчата е поредното доказателство колко много жертви прави една жена в името на любовта...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11 rate up comment 2 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
хихи, готина история :) обаче гнева не бива да го държим в себе си, че е вредно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар