Свободно време

7 сайта, които ще подобрят някои от уменията ви

Бъдете по-умни, комуникативни и успешни

27.06.2014г. / 14 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Знаете ли че според проучвания умните хора живеят по-дълго, печелят повече, имат повече приятели и са по-щастливи? Ние бихме добавили, че са и в пъти по-интересни. Освен това умните хора непрекъснато развиват и подобряват своите умения.

Затова споделяме няколко уебсайта, които ще ви бъдат полезни за вашето самоусъвършенстване. Това е една добра възможност да прекарате времето си в интернет, ставайки по-добри в уменията си.

Digital Photography School

Този сайт препоръчваме на тези от вас, които обичат фотографията. В него ще намерите разнообразни материали на тема фотография. Ако сте начинаещи фотографи, тази платформа е подходяща за вас, защото ще ви покаже и някои тънкости за работа с най-често използваните програми за обработване на снимки.

Digital Photography School е мястото, в което в активен форум може да осъществите контакт с други любители на фотографията, които да ви дадат също ценни насоки.

Duolingo

Изучаването на чужд език трябва да бъде забавно и вълнуващо. В този сайт може да положите основата по немски, френски, португалски и много други езици. В друга образователна платформа BBC Languages също има добре систематизирана информация за желания от вас език.

TED

Един много специален сайт, който предлага видеа на разнообразни теми като спорт, изкуство, дизайн, комуникация и т. н. Почти всички видеа имат субтитри на български, руски, немски, френски и т. н.

TED е платформа, която споделя идеи, които си заслужава да бъдат чути и видени. Всяка седмица в нашата рубрика „Вдъхновение на седмицата“ споделяме кратко видео от TED.

Не пропускайте да отделите няколко минути за вдъхновение, което може би ще даде тласък на сполучливи идеи, които ще реализирате.

Investopedia

Един по-специален сайт за тези, които се интересуват от финанси, пазари и инвестиции. Тук може да научите как да управлявате собствените си приходи и как и в какво да ги инвестирате.

Fast Company's 30-Second MBA

Тук ще имате възможността да видите кратки видеа на едни от най-добрите корпоративни ръководители. Те ще ви дадат ценни съвети за работата в екип, за успеха в бизнеса и много житейски уроци.

Свързани статии

Сайтът предлага и информация за забележителни места, дизайн, креативни идеи и т. н. Всичко е представено по увлекателен за посетителите на сайта начин.

Freerice

Ако искате да проверите своите познания по английски, немски, италиански, френски, това е сайтът, в който може да го направите. С няколко лесни стъпки ще имате възможността и да научите някои от най-често използваните думи и изрази в ежедневието.

Gibbon

Тук уроците са представени предимно с кратки клипове и статии. Ако имате интерес в областта на графичния дизайн, програмирането, бизнес комуникации и т. н., посетете този сайт.

Клиповете са на английски език, но това е още една добра възможност да подобрите вашите познания.

Коментирай