Свободно време

Симптоми на старата душа

Искате да поучавате всички

14.08.2014г. / 13 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

През годините се променяме не само физически, но и като начин на мислене, поведение, реакции. Процес, който е нормално да се случва.

Но, когато иновациите ни се струват неприемливи и скучни, говорим и правим в пъти по-малко секс, раздаваме философски мъдрости, без някой да има нужда от тях, тогава се замисляме дали по душа не сме стари.

Старите души имат редица симптоми, по които могат да бъдат разпознати. Споделяме някои от тях. 

Предпочитате самотата

Самотата не е присъща само за голяма част от интровертите, но и за тези, чиито души са стари. Старите души проявяват незаинтересованост  в заниманията и интересите на хората в своите възрастови групи.

Те предпочитат усамотението и комуникацията с много по-възрастни от тях индивиди. Смятат, че вече са минали възрастовата граница, за да се забавляват в клубове, да опитват нови неща. 

Вие живеете за музиката направена, преди да се родите, а звука на днешната е почти непоносим за вас.

Обичате знанията, мъдростта и истината

Да, това звучи и изглежда като нещо голямо, защото старата душа естествено гравитира към интелектуалната страна на живота. За нея знанието е силата, мъдростта е щастието, а истината е свобода. И тя се стреми към тези неща.

Колонки с клюки във вестника и онлайн списания за модерен начин на живот? Старата душа е изключила този поток от информация напълно от своя живот.  

Искате да поучавате всички

Старите души са склонни да имат чувствителни и духовни същности. Те преодоляват границите на егото, търсейки просветление и насърчават  за повече обич и мир. Това е тяхно основно занимание. Поучават останалите, дават постоянни съвети и насоки без никой да се нуждае от тях. 

Разбирате преходността на живота

Старите души често са измъчвани от напомнящи мисли за собствената им смърт. Дори и да са в разцвета на силите си, те мислят за края, за постигнатото до момента в живота.

Гледате на живота в черно и бяло, мечтите ви са черно-бели

Докато хората от вашето обкръжение мислят и чувстват в цветове за вас има само черно и бяло. Рядко мечтаете, а  ако все пак ви се случи да отнесете мислите си някъде те нямат цвят. Единствено сивото контрастира на черно и бялото. 

Модерните теми като мода, секс и отношения между мъжа и жената не представляват интерес за вас. Сексът е табу, модата в гардероба  ви е от преди 10 и повече години, а взаимотношенията между мъжа и жената не са ви ясни, защото сте стара, самотна душа без половинка до себе си. 

Свързани статии

Не сте материалистични

Новата версия на страхотен мобилен телефон, къщи, коли, красиви дрехи, екзотични пътувания. Кой не ги иска за себе си? Старите души! Те са над материалното. За тях тези придобивки са нещо временно и не носят никакво значение.  

В почивните си дни не спите до късно, защото смятате, че това е губене на време. Не и ако сте били на щуро лятно парти! Но понеже сте стара душа, това няма как да ви се е случило. 

Идеята да излезе през уикенда с приятели ви звучи ужасно

Та вие сте стара душа. Имате предварително изготвен план за тези дни, който не търпи промени и забавленията и срещите с хора не са част от него. 

Предпочитате да напишете писмо, вместо да използвате електронната си поща

Да, в наши дни има чар да напишеш писмо на ръка, но за старите души електронни пощи не съществуват. 


Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
The One Who's g ( преди 7 години )
Първо, нека се спрем на заглавието - симптомите се асоциират обикновено с някакъв вид боледуване или поне отклонение от нормата. Така наречените 'признаци', по които да се разпознават старите души в тази статия са абсолютно преувеличени и некоректни. Малко повече от очевадно е, че авторът на този текст има по-малко от 0, 01% понятие за какво става дума. Моля, в опитите си да пишете сензационни и привличащи вниманието на повече читатели статии, въздържайте се да коментирате предмети на сфери като езотериката, тъй като очевидно нямате понятие от тях и с това поощрявате негативизма на хората, които се интересуват от непознати теми. Старите души не са някакви педантични всезнайковци с мания за величие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 2 rate down comment
Vasq ( преди 9 години )
в себе си откривам поне 50% симптомите, а съм млада на години....човек трябва да чете по-често такива статии, за да си припомни, че всеки ден трябва да живее, да взима максимума...:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 3 rate down comment
ж ( преди 9 години )
да тъпчеш на едно място е симптом за душевно разтройство, а не за стара душа. Човекът трябва да си помогне. Обикновено тези, които дават съвети и критикуват, оглеждат недостатъците си у другите, те нямат поглед към себе си. не им изнася да се видят. Познавам един, нарича себе си старищт дъб, който всичко е видял, а обикновените грешни нямат право дас е сравняват с него. А колко може да нарани този стар дъб, което доказва, че опитът , който мисли, че има е илюзорен. Той е извън действителността. Също призовава да бъдем добри... хм, а как се става добър и какво е да си добър, щом е готов да сравни невинен човек със земята. Защото обър е ефимерна за него величина, категория, форма, но не и съдържание. какво е да си добър. И ако не си, как можеш да се промениш, но не временно.И да не загубиш реалния си поглед, а да го засилиш и укрепиш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
Е, аз не разбрах стара душа ли съм или не? Някои неща важат за мен на 100%, обаче други са точно противоположни на това, което правя. Та май съм объркана душа на средна възраст :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18 rate up comment 4 rate down comment
Anika ( преди 9 години )
Тази статия не е добре премерена!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар