Свободно време

Къде и кога ще почиваме?

05.07.2006г. / 02 04ч.
Аз жената
Къде и кога ще почиваме?

Къде?
Това лято всеки втори анкетиран ще ходи на почивка на Южното черноморие. От 748 гласували, 68 % ще се изтягат на морските плажове, от които 6 % са предпочели тези зад граница. У нас към северните плажове ще се отправят само 14%, докато от Бургас до Резово ще се настанят около 47% от анкетираните. Това най-вероятно е продиктувано от факта, че на север цените са по-високи – едноседмично летуване излиза почти колкото двуседмично на юг. Това разбира се е резултат от по-високото ниво на предлаганите услуги, по-добрата инфраструктура и това, че до този момент е избегнато масовото застрояване.

Едва 9,4 % са ценителите на планинските красоти, следвани от почиващите на село, които са 4,4 %. Въпреки разнообразието от туристически агенции и предлаганите от тях екзотични дестинации, все още екскурзии в чужбина си позволяват малък кръг от българите – 11 %.

Фаталните 13 % няма да имат възможност да отдъхнат по време на летните горещини – кой поради финансово затруднение, кой поради служебните си ангажименти.

Кога?
Втората анкета показва кои са най-предпочитаните месеци за почивка – август с 43 % и юли с 29 % са заели челните места. След тях с видима разлика се нареждат септември с 5 % и юни с 2,6 %. От общо гласувалите 427 читатели, 12% нямат конкретен план за ваканция, а 1 % са предпочели зимния сезон за почивка.

Коментирай