Свободно време

7 правила как да изживеете живота си пълноценно

Най-важното правило е да живеем пълноценно всеки ден!

27.10.2014г. / 13 10ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Животът е твърде кратък, за да го пропиляваме в депресия, самосъжаление, лошо настроение и постоянни планове, които изобщо никога не се сбъдват.

Всяка минута трябва да се изживее пълноценно, независимо колко трудности ни се случват. Има добри и лоши дни, но ако се научим да приемаме този факт, ще ни е доста по-лесно да понасяме всички изпитания.

Със сигурност има едно най-важно правило, което всички трябва да следваме и то е да живеем пълноценно всеки ден! Дори нещата да не се случват както искаме, трябва да приемем този факт и да продължаваме смело напред.

Кои са най-важните неща, които трябва да правим всеки ден, за да изживеем пълноценно живота си?

Смейте се

Не се страхувайте да се смеете винаги, когато имате възможност. Не потискайте хубавите емоции, дори когато сте преживели труден момент. Не изпитвайте вина, че сте се усмихнали, забравете угризенията и се настройте да привличате положителната енергия към себе си във всеки един момент.

Зарежете очакванията

Често имаме големи очаквания за нещо и когато то не се случи по начина, който сме мислели, грохотът от сгромолясаните очаквания е изключително силен и болезнен.

Затова е по-добре да не кроите планове, а да посрещате предизвикателствата тук и сега, да изживявате днешния ден с очакване на изненадите, които ви е приготвил без да се тормозите за това какво може и какво трябва да се случи.

Намирайте винаги добрата страна на живота и бъдете благодарни

Бъдете благодарни, че имате живота си, независимо колко трудности и неволи ви е спретнал той до момента. Животът не е наказание, а изпитание, което може никога повече да не се повтори! Радвайте се, че го имате.

Бъдете благодарни за добрите моменти, за добрите хора, за добрия късмет, който сте имали през годините, за хубавото време, дори да е краткотрайно! Има толкова много неща, които ни радват, а ние сме склонни да ги отминаваме, вглъбявайки се само в лошото.

Отделяйте си време да се отпуснете

Днес стресът и пренапрежението са навсякъде в живота ни – в работата, в семейството, между приятели, между непознати. За да преодолеете тази негативна част от живота, винаги отделяйте време за релакс и отпускане.

Какво ще изберете е ваше решение, нека е нещо, което ви доставя удоволствие. Готвене, спорт, разходки – всяка дейност, която ви носи наслада е начин да намалите нивата на стреса и да балансирате тялото и духа.

Правете онова, което ви кара да се чувствате щастливи

В края на краищата това не е ли най-важното? Точно така – вие сте най-важното нещо. Разбира се, семейството, приятелите и децата са не по-малко важни. Но онова, което истински притежавате и контролирате сте самите вие.

Опитайте се да се съсредоточите върху всички дейности, които истински ви доставят удоволствие.

Обичайте и приемайте себе си и околните

Ако постоянно се дразните на околните и ги сравнявате със своите собствени разбирания и ценности, ще си навредите. Свикнете с мисълта, че хората са различни, че имат свои ценности и нрави, че гледната точка е различна. Приемете всичко това и ще сте в мир с околните и със себе си.

Свързани статии

Не се впускайте в битки непрекъснато. Винаги мислете как изглеждат нещата и от другата страна. Допускайте, че може и да не сте прави или че може да има два верни начина.

Ако страдате от ниско самочувствие или не харесвате себе си по някаква причина – била тя физическа или емоционална, направете всичко възможно да пречупите това. Ако вие не обичате сами себе си, няма как околните да ви обичат и уважават.

Себеусещането е енергия, то се предава чрез вибрациите във въздуха и другите много лесно го долавят. Затова забравете всички предразсъдъци и разгърнете себе си!

Знайте, че сте приети и оценени

Все някой някъде там ви обича заради самите вас, заради това, което сте и което сте постигнали. Дори да не сте обградени от много приятели, знайте, че дори един човек да ви оценява, това е достатъчно.

Ако живеете живот, изпълнен с тревога и отчаяние, съмнение и терзание, ще изпуснете всички хубави моменти, които наистина си заслужават!

Коментирай
Здраве и красота