Свободно време

Психология за родители

10.08.2006г. / 11 06ч.
Аз жената
Психология за родители

“Психология за родители” е книга, която не се нуждае от вас като читател, защото вие се нуждаете от нея като родител!

В началото на тази година на българския книжен пазар излезе книгата на д-р Антонина Кардашева “Психология за родители”, в редовете от книгата авторката тълкува отговори на много от тревожните въпроси, които родителите си задават, но все не намират време да се консултират със специалист-психолог.

“Психология за родители” е книга, която обяснява зараждането и проследява развитието на връзката семейство – дете и отговаря на въпроса: “Защо девиантното поведение се формира в семейна среда?” Авторката Антонина Кардашева споделя как психологията като наука може да се докосне до толкова аспекти на човешката душевност и да разгадае как прекъсването на “пъпната връв” между родители и деца, формира пълноценно и креативно дете или комплексирана и антисоциална личност. Книгата “Психология за родители” тълкува важни моменти от раждането на детето до неговото пълнолетие, през които родителите могат да предпазят децата си от проява на девиантно поведение или едновременно с това да им помогнат да израснат уверени в себе си и утвърждаващи се, за да са устойчиви и адаптивни към трудните социални условия. В книгата се обсъждат въпроси като: Кога е подходящо да се помисли за моделите на родителско влияние? Кой в семейството задава нормата на поведението? Откъде се взима тя? Какъв е принципът за създаване на норма, спрямо който да определим отклоняващото се поведение на децата?

В текстовете на “Психология за родители” могат да се прочетат много данни от изследвания, според които от момента на раждането до края на първата година се формират различни стилове на детска привързаност, които се отразяват на бъдещото поведение на децата и обясняват защо в пубертета те са склонни да се поддават на неблагоприятно влияние, водещо до престъпност. Там има текстове за трудностите на майките в периода на бременността, за страховете на бащите, за комуникативните взаимоотношения в семейството и училището, за влиянието на семейните тайни, за психичното здраве на родители и деца.

В редовете от книгата авторката тълкува отговори на много от тревожните въпроси, които родителите си задават, но все не намират време да се консултират със специалист-психолог.

Книгата може да бъде закупена от редица електронни книжарници или да бъде поръчана от www.psihologiqzaroditeli.net1.cc Чрез този сайт може и да осъществите връзка с авторката, а по-смелите да си запазят час за консултация. Изборът е ваш!

От днес започва целият ти останал живот!

Коментирай