Свободно време

Вдъхновение на седмицата: Ограничението поражда креативност (видео)

За смелите идеи, без които не можем

02.02.2015г. / 10 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Свободата е нещо, което всеки от нас може да има. Да си свободен означава да откриваш щастието всеки ден, да имаш избор, да не си поставяш граници и т. н. Понякога живота ни изправя пред предизвикателства, за които не сме подготвени.

Тези предизвикателства могат да ни поставят в кутия и да ни ограничат. Тогава какво става с нашата свобода, щастие, креативност? В рубриката „Вдъхновение на седмицата“ споделяме вълнуващо видео, което ще ви разкаже историята на един млад творец, поставен пред предизвикателството на съдбата. Като всеки млад човек, така и Фил Хансън имал мечти и цели, които искал да следва, а именно – да стане художник.

Всичко вървяло по план, докато не се появил тремор, който го отдалечил от мечтата му. Тогава неговият невролог го посъветвал да „прегърне“ тремора. Така и станало, младият мъж разбрал, че за да имаш вдъхновение и да отключиш своята креативност, понякога трябва да бъдеш изправен пред ограничението.

Вижте видеото (което може да гледате с български субтитри) и невероятните творения, които Фил Хансън е успял да създаде.

<iframe src="https://embed-ssl.ted.com/talks/phil_hansen_embrace_the_shake.html" width="640" height="360" frameborder="0" scrolling="no" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe>

Коментирай