Свободно време

Театър „София“ отива в Шумен, Търговище и Скопие през май 2015

Вижте къде ще са турнетата на столичния театър

23.04.2015г. / 11 56ч.
Аз жената
Снимка от спектакъла "Парижката Света Богородица".

Снимка от спектакъла "Парижката Света Богородица".

Активна програма през май очаква трупата на Театър „София“.

Покана за вечеря“ от Оля Стоянова ще гостува в Търговище на 15 май и в Шумен на 16 май.

Гостуването в Шумен е в рамките на XXIV издание на Международния фестивал „Друмеви театрални празници – Нова българска драма“. Фестивалът се организира от Министерството на културата, Сдружение „Нова българска драма“, ДКТ „Васил Друмев“, Община Шумен и Съюза на артистите в България“.

„Покана за вечеря“ от Оля Стоянова е пиесата-победител във Втория конкурс за съвременна българска пиеса, обявен от Театър „София“. Впоследствие спечели и наградата АСКЕЕР 2014 за съвременна българска драматургия.

А на 27 май „Парижката Света Богородица“ по Виктор Юго ще гостува в новопостроения Македонски народен театър, като част от програмата на Международен театрален фестивал в Скопие.

Спектакълът на Лилия Абаджиева за първи път ще може да бъде гледан извън Театър „София“. На 28 януари тази година представлението беше изиграно за 50-ти път, но едва сега приема покана да гостува.

Причината за досегашните откази на многобройни покани е сложността на спектакъла и специфичните изисквания към сцената, на която да се изиграе. Представлението е носител на награда ИКАР 2014 за „Майсторско техническо осъществяване“.

Коментирай