Свободно време

Как изглеждат 200 калории? (галерия)

Защо е добре да обърнем внимание на това как изглеждат калориите в порцията ни

28.04.2015г. / 12 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Наближаващото лято все повече ни напомня да обръщаме внимание на това колко калории приемаме на ден. Според специалисти на ден трябва да приемаме около 2000-2500 калории.

Това число се променя, ако сте бременна, активно спортувате, искате да отслабнете или да покачите теглото си. Важно е да отбележим, че калориите са не само цифри.

Следващите няколко фотографии ще ви покажат как точно изглеждат 200 калории във вашата чиния.

Някои диетични хранителни режими посочват консумацията на пуешко месо. Определено е по-лесно да си закупим пуешко филе, вместо да купуваме цяла пуйка, която да приготвим у дома. Е, 204 грама от това пуешко филе съдържа 200 калории.

Свързани статии

Обичате ли паста? Ако искате тя да бъде част от вашата диета, знайте, че 145 г сварена паста съдържа 200 калории. Може би е добре да задушите няколко домата за сос, за да добавите възможно най-малко калории към порцията.

Ако сте решили в диетата си да включите ядки, нека те да бъдат един вид и да не са осолени. В 33 грама осолени ядки микс се съдържат 200 калории. В галерията ни може да видите още няколко храни и в какъв грамаж те ви доставят 200 калории.

Снимки: wisegeek.com

Коментирай