Свободно време

„Олд Сейбрук“ и „Последният страстен любовник“ – две пиеси в едно представление

Две свежи и ексцентрични комедии на сцената на Театър „София“

08.05.2015г. / 13 50ч.
Илияна Николова
Снимка: Театър София

Снимка: Театър София

Любовта, връзките, обратите на живота, изненадите, които съдбата ни поднася всеки ден – всички тези човешки теми са събрани и поднесени по възможно най-атрактивния, ексцентричен и проникновен начин на сцената на Театър „София“.

Две пиеси от най-успешните световни драматурзи, съчетани в един спектакъл – „Олд Сейбрук“ на Уди Алън и „Последният страстен любовник“ на Нийл Саймън оживяват и на сцената на Театър „София“.

Комедиите са вдъхновени от нестихващите въпроси за любовта, за нейното съществуване в условията на брака, за това дали тя е способна да пребъде или бива забравена някъде там измежду злободневията на модерното общество.

Всички ние търсим вечната, истинската и неуморната бурна любов, но получаваме ли я? В зараждането си любовта е силна, всепоглъщаща, а с времето и опознаването става все по-банална, тиха и незадоволителна.

„Олд Сейбрук“ и „Последният страстен любовник“ са забавни и истински смешни пиеси, които обаче носят огромна доза проникновеност, забавлявайки истински публиката с куриозните и непредсказуеми преживявания на героите – влюбени ексцентрици, попаднали в абсурдни и комични ситуации.

Представлението продължава 2 часа и 30 минути, като между двете смислово независими пиеси има антракт.

В първата част – „Олд Сейбрук“, акцентът на действието пада върху 3 семейни двойки, поддържащи мита за идеалния брак и идилията на семейния живот. Зад кулисите на тяхната собствена семейна идилия стои истината за разрухата на любовта.

Историята е изпълнена с изневери, заплетени комични ситуации и неочаквани случки, които със сигурност изненадват публиката и предизвикват искрен смях.

„Последният страстен любовник“ пък поставя въпросите за нуждата на хората от промяна, от авантюра, от разтърсване на сивото ежедневие чрез най-лесния и типично човешки начин – изневярата.

Най-смешното тук е, че, оказва се, изневярата не е толкова лесна. Не и за главния герой – обикновен, праволинеен женен мъж, носещ прилежен костюм и работещ като всеки един от нас.

Злощастният съпруг решава да разтърси и разнообрази живота си като изневери на съпругата си в, забележете, апартамента на старата си майка!

Той е толкова превзет от старанието си да не остави следи от прелюбодеянието в боксониерата на майка си, че убива всяка страстна искра с битовите си ритуали.

Плахите опити на мъжа най-накрая да изневери на жена си след 23 години безупречен брак се разбиват на пух и прах по невероятно забавен и пленяващ начин.

В „Олд Сейбрук“ можете да се насладите на брилянтната игра на Николай Димитров, Лора Мутишева, Силвия Петкова, Пламен Манасиев, Мартин Гяуров, Симона Халачева и Николай Антонов.

Историята на „Последният страстен любовник“ пък е пресъздадена от Юлиян Рачков, Милена Живкова, Йоанна Темелкова и Лилия Маравиля.

Режисьор на постановката е Николай Поляков, а сценограф – Юлияна Войкова – Найман. В постановката звучи и гласът на Ицхак Финци.

Можете да се насладите на „Олд Сейбрук“ и „Последният страстен любовник“ на 29 май 2015 на голямата сцена на Театър „София“.

Запознайте се отблизо с героите с това атрактивно видео:

Творчески екип:

превод на „Олд Сейбрук“: Матей Тодоров

превод на „Последният страстен любовник“: Милена Сотирова

режисьор: Николай Поляков

художник: Юлияна Войкова – Найман

хореограф: Ива Караманчева

видео: Огнян Костовски

За повече подробности относно програмата на Театър „София“ посетете сайта sofiatheatre.eu.

Снимки: sofiatheatre.eu

Коментирай