Свободно време

Вдъхновение на седмицата: Откъде идват добрите идеи? (видео)

Креативността се ражда, когато говорим с хората около себе си

18.05.2015г. / 14 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Всичко, което ни заобикаля е плод на нечия идея. Брилянтен момент на вдъхновение, който се е появил в определена среда. Откъде мислите, че идват всички тези идеи? Как се раждат добрите идеи?

В рубриката „Вдъхновение на седмицата“ споделяме едно вълнуващо видео, което ще ви върне назад във времето, някъде около 17-ти век и ще ви разкаже за магията на първите кафенета. По онова време те са представлявали една хаотична среда, в която главно се е консумирал алкохол и чай, разбира се.

В тази среда хората се срещали с различни интересни персонажи, обсъждали секса, водели вълнуващи разговори, като много от тях били моменти на просветление. От видеото ще научите, че добрите идеи могат да се генерират, ако поставим себе си в подходяща среда и не само.

Креативността се ражда, когато говорим с хората около себе си за идеите, темите и всичко останало, което ни вълнува. При стартиране на видеото може да го нагласите с български субтитри.

<iframe src="https://embed-ssl.ted.com/talks/steven_johnson_where_good_ideas_come_from.html" width="640" height="360" frameborder="0" scrolling="no" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe>


Коментирай
Здраве и красота