Свободно време

Чаша горещ шоколад в Брюж

19.10.2006г. / 16 44ч.
Аз жената
Чаша горещ шоколад в Брюж

Ето ме в Северна Венеция – Брюж. Един от най-прекрасните градове, в който някога съм била. Това определено е моят личен фаворит за прекарване на меден месец. Единствената дума, с която мога да го опиша е романтика. Десетки канали с малки лодки, китни градинки с цветя, свободно разхождащи се лебеди и красиви патенца, царствени коне с каляски, малки сгушени улички, на които сякаш са накацали кафенета обсипани с цветя.

Да, в Брюж всичко е в цвят! Седнала на чаша топъл шоколад се заслушвам в песните на уличен музикант. Може би ако Раят имаше облик, то това би бил Брюж- най-прекрасното място, което човекът е създал. Архитектурата е типична за Белгия и е издържана перфектно в целия град – няма да видите модерна къща или сграда. Бих препоръчала да се качите на часовниковата кула и да видите камбанарията с 47 камбани. Когато си там горе – на няколкостотин метра и виждаш от птичи поглед цялата тази красота, действа много впечатляващо да чуеш звънът на камбаните. Кара те да настръхнеш.

Това е едно от местата, които човек задължително трябва да посети в живота си и да изпие чаша горещ шоколад приготвена от истински шоколад.

Коментирай