Свободно време

„Разделени“

25.10.2006г. / 08 48ч.
Аз жената
„Разделени“

“Разделени” от Никълас Еванс е следващото заглавие на Издателска къща “Хермес” от поредицата “Мегаселър”.

За автора:

Никълас Еванс е роден и израства в Устършър, Англия. Учил е право в Оксфорд, завършва с отличие, а после работи в продължение на три години като журналист в “Ивнинг Кроникъл” в Нюкасъл ъпон Тайн. След това се прехвърля в телевизията, където продуцира филми за американски политици и Близкия изток за седмична програма относно актуални събития, наречена “Уикенд Уърлд”. Точно в този период от живота си той пътува много и опознава САЩ. През 1982 г. започва да режисира документални филми за известни писатели, художници и кинопродуценти, някои от които печелят международни награди (филми за Дейвид Хокни, Франсис Бейкън, Патриша Хайсмит). През 1983 г. прави филм за великия британски режисьор Дейвид Лийн (“Лорънс Арабски”, “Доктор Живаго” и др.). Лийн се сприятелява с Еванс и става негов ментор, като го убеждава да премине от документални творби към художествена проза.

През следващите десет години Еванс написва и режисира многобройни сценарии за телевизионни и кинопродукции. През 1993 г. среща един ковач в Югозападна Англия, който му разказва за повелителите на коне – хора, притежаващи таланта да лекуват травматизирани коне. Така Еванс започва работа върху първия си роман. Публикуван през есента на 1995 г., “Повелителят на конете” вече е продаден в над 15 милиона екземпляра в света. Става бестселър № 1 в над 20 страни и е преведен на 36 езика. По него е направен филм, продуциран и режисиран от Робърт Редфорд, който освен това изпълнява и главната роля. “Примката” и “Скок в огъня” – вторият и третият роман на Еванс, отново стават световни бестселъри, изкачвайки се в челни позиции на класациите в много страни. “Разделени” има същата съдба, като авторът промоцира заглавието, освен в родната си Англия, и в САЩ, Холандия, Белгия, Италия и Франция.
Еванс живее в Лондон и Девън, Англия.

За книгата:

Епична история за тайните на човешкото сърце, която завладява и омагьосва.

Аби Купър е енергична и обаятелна млада жена. Обожава магнетичната и величествена природа на Скалистите планини и учи екология. Но при една от ваканциите научава, че баща й възнамерява да се раздели с майка й. Гневна и сърдита на целия свят, Аби се завръща в университета и категорично отказва да се среща с баща си, въпреки опитите му да възстанови близката връзка помежду им. Семейството е разделено от неприязън и непримиримост, а Аби търси утеха в току-що придобитите си приятели. При една студентска демонстрация тя се сблъсква с харизматичния Ролф. По-опитен и потаен, Ролф успява да я завладее. Влюбена и лесно ранима, Аби се увлича по новия си познат и го следва неотлъчно. При една от екотерористичните им акции Ролф разстрелва заварил ги на местопрестъплението младеж. Ужасена, отчаяна и изплашена, Аби потъва в неизвестност. Обвинени в убийство, двамата са обявени за национално издирване. Семейство Купър е съсипано и опитва всичко, за да я открие. Минават години, но от Аби няма и следа. Близките й са следени и подслушвани. Когато тя все пак се свързва с брат си само за да поиска пари, баща й прави опит да я задържи, за да разговаря с нея и да я убеди да се предаде. Но тя все още е вкопчена в любовта си към Ролф и ужаса от затвора, който я очаква. Затова бяга, без да се обърне назад. Едва когато усеща в себе си зараждането на нов живот, осъзнава, че трябва да намери някакъв изход. И търси помощта на единствения приятел и любим, който е имала, преди да обърка живота си – младия Тай, с когото е дружала, докато семейството все още е било едно цяло. Но дори той няма да успее да я предпази от съдбата и от дългата ръка на Ролф, който успява да я проследи. В смъртен двубой между Тай, брат й и Ролф Аби успява да избяга сред безмилостна снежна буря и намира покой на дъното на буен планински поток. Година по-късно двама скиори случайно попадат на леден блок, в който прозира ръката на млада жена...

От 30.10.2006 г. на книжния пазар!

Коментирай